Завершено фотовиставку «Наш Афон» у бібліотеці ім. Наталії Забіли для дітей (+Відео)

IMG_112916 лютого фотовиставка «Наш Афон» відомого грецького фотохудожника Костаса Асіміса завершилася у бібліотеці ім. Наталії Забіли для дітей. Впродовж місяця з просвітницьким проектом галереї «Соборна» знайомилися жителі Голосіївського району. За цей час активно відвідували виставку учні шкіл та ліцеїв, зокрема Голосіївського ліцею  № 241. Вже 19 лютого фотовиставку про життя Святої гори Афон презентують у Міжрегіональній Академії управління персоналом. Про те, як пройшла виставка, в чому її актуальність та чим вона вразила читачів бібліотеки – нам розповіла її директор Інна Задонцева.

Інно Сергіївно, як пройшла виставка «Наш Афон» у Вашій бібліотеці?

IMG_1192На виставку «Наш Афон» приходило багато людей – і групи, і індивідуальні огляди читачів та навіть перехожих з вулиці. Ми запрошували на виставку класи шкіл – і № 241, і № 85 та ін. І всі були дуже вражені, дітям було цікаво. Сподіваюся, вони отримали для себе щось таке, що вони ніде б не отримали, а тільки на цій виставці. Дуже дякуємо, що нам надали можливість показати цю виставку нашим читачам і користувачам.

Чим актуальна, на Ваш погляд, виставка «Наш Афон»?

В цій виставці – і історія, і актуальність, і цікавість. На Афон мало хто може поїхати, але ж ми можемо щось для себе пізнати, підвищити свою духовність і інтерес до інших країн – до Афону, до Греції. І це на любителя, врешті-решт, що кому цікаво. Виставка цікава, вона була вже в нашій бібліотечній системі нашого району – рік тому в Деміївській бібліотеці. І ось зараз з успіхом пройшла у нас.

А чи хтось з відвідувачів виявив бажання поїхати на Святу гору?

О, бажання, мабуть, є у кожного! Навіть я би поїхала теж, але ж це неможливо. Побувавши на виставці, візуально ми ніби побували там, на острові.

IMG_1096Що Вас найбільше вразило на виставці «Наш Афон»?

Вразило майже все – їх побут, устрій їхнього життя, ці унікальні чорно-білі фотографії, які розповідають, як це було 100 років тому. І зараз – як вони живуть, що вони роблять, і те, що там не буває жінок, що їм взагалі неможливо туди потрапити – цього я, наприклад, не знала. Дуже красиво, чудові, яскраві місця, яких взагалі не побачиш. І тільки фотографія дає цю можливість, і фотограф, який зловив такі моменти – чи то побут, чи пейзаж – і дав нам можливість візуально побувати там.

Яке значення цієї виставки для Вашої бібліотеки?

Виставка «Наш Афон» надала нашим читачам певні пізнання в духовному, пізнавальному, історичному плані. До нас приходили навіть малюки, їх теж якось вражали ці прекрасні фотографії. Сподіваюся, це було корисно та цікаво для наших читачів. Дякуємо!

IMG_1199Які Ваші побажання проекту «Наш Афон»?

Побажання найдобріші – щоб проект розвивався, демонструвався в різних бібліотеках, музеях, школах та ін. Бажаю, щоб з успіхом проходила виставка в інших містах і мала велику кількість відвідувачів, подобалася всім, щоб люди були зацікавлені її побачити.

Бесіду вела Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *