Божа любов, що поєднує дві половини в одне ціле… Вінчання в храмі “Всіх святих” комплексу будівництва кафедрального собору УПЦ

IMG_1319-001Вінчання – велике Таїнство. Це Таїнство єднання двох сердець, в якому майбутнє подружжя отримує благодать і благословіння від Бога на створення нової малої Церкви – сім’ї. Свята Церква завжди приймала найактивнішу участь у єднанні двох доль, укладення шлюбу завжди носило істинно релігійний характер. І сьогодні Вінчання залишається однією з найдревніших, найбільш шанованих та зворушливих традицій.

15 лютого, у свято Стрітення Господнього, у храмі на честь Всіх святих комплексу будівництва Кафедрального собору УПЦ відбулося Вінчання чудової пари – Петра та Тетяни. Урочисте Таїнство звершив клірик храму протоієрей Олександр Пчельніков.

Шлюб є одним із семи церковних Таїнств, яке веде свій початок ще від старозавітних часів. Високе значення шлюбу підтверджується тим, що  в Біблії шлюбний союз символізує ставлення Бога до народу, Христа до Церкви. Спаситель підтверджує святість шлюбу, встановлену в Старому Завіті, адже Своє перше чудо Ісус благоволив створити саме на весіллі в Кані Галілейській.

Як сказав митрополит Сурожський Антоній, «Шлюб – диво на землі. У світі, де всі і все йде урозбрід, шлюб – місце, де дві людини, завдяки тому, що вони одне одного полюбили, стають єдиними, місце, де ворожнеча закінчується, де починається здійснення єдиного життя».

Шлюб і сім’я – це залишок раю на землі, оазиз, який не змогли зруйнувати ні гріхопадіння перших людей, ні всесвітній потоп, ні війни та катастрофи. Це те найдорожче, що дав нам Господь для нашого спасіння, що ми завжди маємо берегти в чистоті та святості.

Від щирого серця вітаємо подружжя зі створенням християнської сім’ї та бажаємо довгих і благословенних років життя, миру та злагоди, добра, любові та взаєморозуміння! Нехай кожен Ваш день буде сповнений радістю та світлом Христовим!

IMG_1406-001Петро та Тетяна – повінчана пара:

Это великая милость Божия, конечно, потому что в этот день по идее не должны были венчать, но вот такая вот милость Божия, все святые нам помогли. Безусловно, чувствуем счастливую радость, ведь Таинство Венчание – это самое главное в жизни, великий праздник души. С Божией помощью родилась новая семья. Мы получили большое благословение и благодать. И хотим, чтобы эта радость была не только у нас, а у всех – в нашей стране, в каждой семье. Надеемся, что все будет хорошо. Этот храм нам порекомендовали знакомые, он с первого входа нам очень понравился, и у нас уже не было каких-то разногласий. В этом вопросе мы были единомышленниками.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *