Для особливих дітей – особливі фото

82818704_Makovskiy_Konstantin_Egorovich__Portret_velikoy_knyazhnuy_Marii_Nikolaevnuy-001В рамках урочистого відкриття фотовиставки, присвяченої  10-річчю Київської православної громади нечуючих, у галереї «Соборна» відбулася благодійна фотосесія для вихованців недільної школи «Чути серцем». Фотосесію для діток з порушенням слуху провела професійний фотограф, художник-монументаліст Надія Овчініна. 

У Священному Писанні говориться, що людина вірує від «Почутого» (Pим.10.17) Сам апостол Павло запитував: «Як повірити в Того, про Кого не чув? Як повірити без проповідника?» (10.14). Саме тому в Духовно-просвітницькому центрі Кафедрального собору УПЦ вже впродовж чотирьох років діє Недільна школа для дітей з вадами слуху «Чути серцем».

Під керівництвом психолога, викладача Київської духовної академії та семінарії Анни Блощинської та за допомогою багатьох волонтерів діти з вадами слуху навчаються розуміти зміст церковного богослужіння, свідомо приймати участь в літургійному житті, пізнають християнські цінності та одночасно адаптуються до світу чуючих. Головна мета школи – збереження духовно-етичного здоров’я дітей, залучення їх до духовних цінностей православної культури.

Історія служіння глухим при Кафедральному соборі розвивається завдяки небайдужим людям, які допомагають нечуючим дізнатися основи віри та зрозуміти суть Богослужінь. “Чути серцем” – єдина Недільна школа для нечуючих в Україні. Навчання у Недільній школі проходити під керівництвом педагогів, які володіють жестовою мовою та мають досвід роботи з нечуючими.

Mx92xUjFFt4Надія Овчініна – талановитий фотограф та художник-монументаліст, навчалася у Київському державному інституті декоративно-прикладного мистецтва та дизайну імені Михайла Бойчука. Фотографії, зроблені цією талановитою дівчиною, вирізняються неповторною чарівністю, світлим настроєм, прекрасною грою кольорів та особливим підбадьорюючим натхненням.

У благодійній фотосесії взяли участь дев’ятирічні Владислав Ткаченко, Антоніна Норець та Тимофій Волощук. Результатами фотосету стали неймовірні фото у художній обробці, які стануть радісною згадкою для особливих дітей. Висловлюємо щиру подяку Надії за участь та її талант, яким вона щедро ділиться з ближніми!

Підготувала Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *