Запрошуємо до участі у ювілейному Пасхальному фестивалі «Візерунки Великодня – 2016»

Afisha_ПАСХА4.2016Дорогі творчі особистоті та колективи! Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору УПЦ (галерея “Соборна”) запрошує Вас до участі у ювілейному V Пасхальному фестивалі «Візерунки Великодня – 2016», що відбудеться тарадиційно в період Світлої Пасхальной Седмиці з 02 по 08 травня.

Фестиваль був заснований у 2012 році з благословення нині почившого Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).
Цьогорічні конкурсні дні включили в себе:

  • “Хорові зустрічі”,
  • “Театральні зустрічі”,
  • ”Конкурс авторського мистецтва”,
  • ”Виставку-конкурс дитячої творчості – “Візерунки Великодня”,
  • “Фольклорні зустрічі”
  • “Конкурс народно – інструментального мистецтва”.

Фестиваль закінчиться святковим ГАЛА -КОНЦЕРТОМ 08 травня за участі переможців конкурсних днів – початок о 13:00. Фестиваль має на меті висвітлення історичного та релігійного значення свята Пасхи та Воскресіння Христового у житті людини, а також показати красу української культури. 

ПЛАНОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ “ВІЗЕРУНКИ ВЕЛИКОДНЯ 2016”

IMG_739302 травня 2016 р. (понеділок) початок о 16:00 –“ХОРОВІ ЗУСТРІЧІ”: З покоління в покоління, з року в рік оспівують народи світу Воскресіння Христове, прославляючи його у своїх православних співах. П’ятий рік поспіль фестиваль озвучує нові зразки духовних піснеспівів, які виконують професійні та аматорські, світські та церковні, дитячі та дорослі колективи.

Конкурс «Хорові зустрічі» проводиться в рамках Пасхального фестивалю “Візерунки Великодня” з метою виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді в музичному мистецтві та сприяти подальшому розвитку їх обдарувань, залучати юних аматорів до активної участі у мистецькому житті країни та Української Православної Церкви.

В конкурсну програму колективу повинні бути включені: пасхальний твір; духовний твір та твір на вибір учасника. Тривалість виступу 07-10 хв. Заявка для участі у конкурсі приймається з 01 до 24 квітня 2016 року.

Журі оцінює виступи за такими критеріями: створення художнього образу; якість вокалу, інтонації, інтерпретація; художній рівень концертних номерів, майстерність; техніка виконання, сценічна культура; костюм;

НОМІНАЦІЇ: “Кращий хоровий виступ”, “Краще виконання тропарю Воскресіння Христового”, “Кращий академічний вокал”, “Кращий духовний твір”, “Перші кроки на сцені”, “Краща вокальна виразність”,”Кращий духовно – просвітницький хоровий виступ “.

Примітка: Колектив переможець у НОМІНАЦІЇ “Кращий духовно – просвітницький хоровий виступ” (ГРАН-ПРІ) зобов’язується бути присутнм і виступити зі своїм номером 08 травня о 13:00 на ГАЛА – КОНЦЕРТІ ФЕСТИВАЛЮ.

Изображение-697-00103 травня 2016р. (вівторок) початок о 16:00 – “ТЕАТРАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ”: Оголошується конкурс на кращу дитячу театральну постановку (виставу). Учасником можуть стати вихованці недільних шкіл, шкіл-інтернатів, дитячих будинків, учні дитячих шкіл мистецтв і будинків творчості; драматичні, музично-драматичні, театральні колективи, театри ляльок,  театри читця, естради, мініатюр. Запрошуємо дитячі, юнацькі та молодіжні, аматорські, професійні театральні колективи до участі. Тривалість вистав – 10-15 хвилин. Заявка для участі у конкурсі приймається з 01  до 24 квітня 2016 року.

НОМІНАЦІЇ: “Кращий театральний виступ”,”Краща постановка – Пасхальний твір” “Краща постановка – духовний твір”, “Краща режисерська робота”, “Кращий сюжет”,”Краща акторська гра”, “Кращі костюми” та “Краща духовно-просвітницька вистава”.

Примітка: Колектив-переможець у НОМІНАЦІЇ “Краща духовно-просвітницька вистава” (ГРАН-ПРІ) зобов’язується бути присутнм і виступити зі своїм номером 08 травня о 13:00 на ГАЛА – КОНЦЕРТІ ФЕСТИВАЛЮ.

IMG_021504 травня 2016р. (середа) початок о 16:00 – “КОНКУРС АВТОРСЬКОГО МИСТЕЦТВА” – Підтримка інтелектуальних здібностей є фундаментом для становлення суспільства і успішного його розвитку. З метою популяризації та всебічної підтримки письменників та поетів початківців. До участі в конкурсі запрошуємо авторів та авторів виконавців (барди) віком від 8 до 16 років (І група діти) та від 17років (ІІ група дорослі). Тривалість виступу 5 – 7 хв.  Заявка для участі у конкурсі приймається з 16 березня до 7 КВІТНЯ 2015 року.

НОМІНАЦІЇ: “Кращий творчий задум”, “Кращий виступ”, ” Краще виразне читання”,“Краще бардовське виконання”, “Кращий духовний твір”, “Перші кроки на сцені”,”Краща сценічна майстерність”, “Краща вокальна виразність”, “Краща просвітницька авторська пісня” та “Крищий просвітницький вірш”.

Примітка: Колектив-переможець у НОМІНАЦІЇ “Краща просвітницька авторська пісня” та “Крищий просвітницький вірш” (ГРАН-ПРІ) зобов’язується бути присутнм і виступити зі своїм номером 08 травня о 13:00 на ГАЛА – КОНЦЕРТІ ФЕСТИВАЛЮ.

IMG_9947-00105 травня 2016р. (четвер) початок о 16:00– “ВИСТАВКА – КОНКУРС ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ”(відзначення учасників) – метою організації виставки є популяризація традицій народного мистецтва серед дітей та підлітків; виявлення та підтримка талановитих дітей; формування практичних умінь та навичок у дітей щодо виготовлення композицій та виробів, які символізують святоПасхи; сприяння розвитку творчих здібностей; виховання естетичного та художнього смаку. Учасником конкурсу може стати будь – яка дитина віком від 6- 16рр.(вихованці недільних шкіл, шкіл – інтернатів, дитячих будинків, учні дитячих шкіл мистецтв, будинків творчості).  Прийом робіт на виставку –  з 04 – 18 квітня 2016 р. Відкриття виставки 23.04.2016 р.  Номінації конкурсних робіт: «КРАЩА ВИШИВКА»; «КРАЩИЙ  МАЛЮНОК» (живопис, графіка); «КРАЩА  ПЛЕТЕНА РОБОТА», «КРАЩИЙ  ПЕТРИКІВСЬКИЙ  РОЗПИС»,«КРАЩА  РОБОТА ФЛОРИСТИКА»,«КРАЩА   РОБОТА   ВІТРАЖ» та інш. Особлива номінація конкурсу «КРАЩА  ПИСАНКА».

УВАГА! Цього року партнер пасхального фестивалю Благодійний фонд “Православний спадок України на Святій Горі Афон” з нагоди святкування 1000-ліття давньоруського чернецтва на Афоні оголошує особливу номінацію в рамках конкурсу на “кращий малюнок” – Тема: “Пасха на Святій Горі Афон”.

Примітка: Дипломанти – переможеці у НОМІНАЦІЯХ зобов’язуються бути присутніми на церемонії офіційного нагородження переможців виставки – конкурс 08 травня о 13:00 на ГАЛА – КОНЦЕРТІ ФЕСТИВАЛЮ.

IMG_045306 травня 2016р. (п’ятниця) початок о 16:00 – “ФОЛЬКЛОРНІ ЗУСТРІЧІ” – Конкурс є формою популяризації народних ремесел, автентичного фольклору, культури та її сучасного бачення українцями, що особливо важливо за умов сучасної глобалізації. До участі в концертній частині конкурсного дня запрошуються колективи, що виконують етнічний, сучасний український фольклорний матеріал, народні танці. Хори народної творчості, ансамблі, танцюристи (ансамблі), змішані музично-танцювальні колективи. Тривалість виступу 7- 10хв. Заявка для участі у конкурсі приймається з 01 до 24 квітня 2016 року.

НОМІНАЦІЇ: “Кращий фольклорний виступ”,”Краща постановка українського народного танцю”, “Краща хореогафічна постановка”,  “Кращі костюми” , “Кращий фольклорний репертуар” та “Кращий духовно – просвітницький фольклорний виступ”.

Примітка: Колектив переможець у НОМІНАЦІЇ “Кращий духовно – просвітницький фольклорний виступ” (ГРАН-ПРІ) зобов’язується бути присутнм і виступити зі своїм номером 08 травня о 13:00 на ГАЛА – КОНЦЕРТІ ФЕСТИВАЛЮ.

IMG_1317-00107 травня 2016р. (субота) початок о 13:00 – “КОНКУРС НАРОДНО – ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА” –  Конкурс проводиться з метою подальшого розвитку національного музичного мистецтва, збереження і відтворення його традиційних народно-інструментальних жанрів, стародавніх інструментів, активізації діяльності оркестрів, ансамблів народної музики, підвищення майстерності виконавства, поліпшення художнього рівня репертуару. До участі у конкурсі запрошуємо народні аматорські оркестри, інструментальні ансамблі, троїсті музики. вокалісти (ансамблі). Тривалість виступу 07- 10хв. Заявка для участі у конкурсі приймається з 01 до 24 квітня 2016 року.

НОМІНАЦІЇ: “Кращий народно – аматорський оркестр”, “Кращий інструментальний ансамбль”,“Кращий вокальний виступ”, “Кращий народно – інструментальний виступ”та інш.

Примітка: Переможець у НОМІНАЦІЇ Кращий народно – інструментальний виступ”(ГРАН-ПРІ) зобов’язується бути присутнм і виступити зі своїм номером 08 травня о 13:00 на ГАЛА – КОНЦЕРТІ ФЕСТИВАЛЮ.

_________________________________________________________________________

08 травня 2016р. (неділя) початок о 13:00
відбудеться ГАЛА – КОНЦЕРТ переможців конкурсних днів фестивалю.

_________________________________________________________________________

Щоб приєднатися до фестивалю протрібно зв’язатися із координатором проекту – менеджер з організації масових заходів для дітей ДПЦ КС УПЦ, Калініченко Оксана Сергіївна (097) 916 16 63, або Сисоєва Лариса (095)5293999 (044) 529 03 59. Еmail: [email protected]

Для участі у фестивалі потрібно подати заявку – анкету до 18:00  – 24 квітня 2016р. Заповнені анкети приймаються за адресою проведення фестивалю: м. Київ, Залізничне шосе, 3 (просвітницький центр галерея «Соборна» вхід зі сторони автостоянки)

АНКЕТА – ЗАЯВКА  СКАЧАТИ ТУТ – Анкета-заявка-Пасхальний-фестиваль-ВВ-2016

УЧАСТЬ У ФЕСТИВАЛІ БЕЗКОШТОВНА

Afisha_ПАСХА4.2016

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *