Нести у світ любов, мир, істину

При громаді Кафедрального собору функціонує галерея «Соборна», яка проводить виставкову,  духовно-просвітницьку, місіонерську, соціальну, гуманітарну та роботи виховного напрямку. Нещодавно керівником галереї призначено протоієрея Павла Білого, благочинного Андріє-Володимирського храму. Напередодні свята ми запитали отця Павла про подальші перспективи та напрямки роботи галереї.

9vnnKr Uz4I копия

– Отець Павел, розкажіть, будь ласка, про загальні напрямки роботи галереї, яка входить до комплексу Кафедрального собору УПЦ?

Ми знаємо, що галерея Соборна являється підрозділом Духовно-Просвітницького Центру УПЦ. Отож, напрямок роботи галереї полягає в духовній просвіті людей, які приходять до нас.

На сьогоднішній день, завдяки попередньому керівнику галереї Ксенії Зозулі і колективу, який працював раніше, втілено в життя багато цікавих духовно-просвітницьких проектів і напрямків, які є надзвичайно важливими і дуже актуальними для сьогодення. Я назву основні й показові. Школа для тих, хто не чує «Чути серцем», недільні школи для дорослих і дітей, соціальна робота з малозабезпеченими людьми (підтримка продуктовими наборами), курси для сімей, які чекають дітей, бесіди зі священиками і православними психологами, масштабна виставкова діяльність, традиційні пасхальні та різдвяні фестивалі, благодійні обіди, зустрічі з богословами та діячами мистецтв і багато-багато іншого.

– Що, на Ваш погляд, було б доцільно додати до вже існуючих проектів?

Можу сказати лише одне: зараз наше завдання — зберегти і розвивати всі вже існуючі проекти. Якщо ми збережемо ці напрацювання, це буде дуже гарним показником. Звичайно, щось відкорегуємо, щось переформатуємо і т.д., але принцип роботи буде таким же. Стосовно нових напрямків і проектів напевно сказати поки що нічого не можу, але в перспективі ми плануємо рости, розвиватись, отже, започатковувати нові напрямки духовно-просвітницької роботи.

– Якими силами ведеться робота в галереї, хто допомагає здійснювати ті чи інші заходи, ідеї?

Зараз робота в галереї ведеться людьми, які мають відношення до Кафедрального собору. Це співробітники, які працюють в штабі будівництва собору. Вони виявили бажання долучитися до духовно-просвітницької роботи і внести свій вклад у розвиток галереї.

– просвітницька та місіонерська робота  для Церкви і суспільства?

Церква завжди була і залишається тим маяком, який вказує шлях до Царства Небесного. Окрім богослужбової практики, де кожна людина має змогу духовно просвітитися і побачити вірну путь до Блаженної Вічності, існують й інші інструменти духовного удосконалення, які дають змогу кожному, хто забажає, більш глибоко вивчити православну історію, богослужіння, Святе Письмо, розібрати незрозумілі речі. В соціальній сфері — доторкнутися до людського страждання, на деякий час забути про себе і послужити ближньому, проявляючи милосердя та любов.  Все це дасть змогу людям утвердитися в Православ’ї і побачити його красу й неповторність. А в наш поліконфесійний час це дуже важливо.

Слід пам’ятати що людська душа дорожча, аніж всі скарби і коштовності світу цього. Ми, православні, маємо любити кожну людину і, по можливості, навертати її до спасіння. Кожен з нас покликаний нести в цей світ Мир, Любов і неповторну Істину, якою являється Сам Христос.

Бесіду вела Олена Головіна

До уваги відвідувачів галереї «Соборна»

В новому сезоні, а саме з вересня 2016 року, на постійній основі почнуть

роботу наступні проекти:

  1. Школа для людей з вадами слуху «Чути серцем», а також курси

жестової мови в рамках школи.

  1. Недільні школи для дорослих та дітей.
  2. Іконописна школа на честь прп. Аліпія Печерського.
  3. Зустрічі зі священиками та богословами.
  4. Паломницький відділ Кафедрального Собору «Шлях до святині».
  5. Клуб бальних танців «Ренесанс».

За більш детальною інформацією звертатися за телефонами:

(044) 529-03-59; (097) 693-23-32; (093) 472-60-45

0nKCDaiллжжAqgM

IMG 5078 копия

гогоолшллш88

vZ2COBkшшщджUI9I

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *