Пасхальна радість, об’єднала одиноких людей похилого віку за спільною трапезою.

IMG_4008Сьогодні, 01 травня, в найочікуваніший день всього церковного року, у Престольне свято Кафедрального собору УПЦ, дякуючи небайдужим людям, які об’єднали зусилля, щоб розділити радість Пасхи Христової та подарувати незабутнє свято Великодня для сотні самотніх людей похилого віку в галереї “Соборна” пройшов тадиційний благодійний обід.

IMG_3996Під невидемим куполом собору уже третій рік поспіль в день Воскресіння Христового пройшов святковий захід в якому поєднуються вітання, концерт  та звісно спільна Пасхальна трапеза. Цього дня за обідом об’єднались люди якими опікуються волонтери просвітницького центру та громада кафедрального собору УПЦ.

Завітав на благодійний обід з благословенням від Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого митрополита Київського та всієї України, ОНУФРІЯ, голова парафіяльної ради Кафедрального собору УПЦ єпископ Бородянський, ВАРСОНОФІЙ: Пам’ятаємо: той, хто ділиться, отримує більше ніж віддає: велику радість у душі та задоволення тим, що від його сьогоднішньої доброї справи хтось став хоч на крапельку щасливіший чи спокійніший. І обов’язково такій людині-благодійнику Сам Господь у потрібний час пошле й Свою велику милість, бо ж ніколи «не оскудіє рука того, хто дає…”

IMG_3948

Особливим подарунком для гостей свята став святковий концерт від учасників клубу авторського мистецтва що діє в рамках студійно – клубної діяльності духовно – просвітницького центру кафедрального собору УПЦ (галерея “Соборна”).

Розпочала святковий концерт православний автор – виконавець, Олена Гарнявая.

IMG_4046

Порадувала пасхальними віршами – вітанями усіх присутніх православна поетеса Людмила Миколаїна Папка.

IMG_4139

Також цього дня до вітань зі світлим святом Великодня, приєдналась автор – виконавець, Іванна Братусь.

IMG_4171

IMG_3869

директор ресторану “Харчевня”, Тетяна Ястребова

Вже вкотре співорганізатором Пасхального свята для соціально незахищених став партнер просвітницького центру – ресторан «Харчевня». Стараннями директора даного ресторану Тетяни Ястребової та її колективу учасники благодійного обіду змогли поласувати смачним частуванням.

“Ми повинні проявляти милосердя – для тих, хто поруч!  Ми – звичайні люди, регулярно харчуємося 3-4 раза на добу, наш стіл – гарячий , смачний, вираховуємо калорії. А ще для багатьох з нас існує «важка проблема»: що б таке приготувати смачненьке? Але серед нас є особливі люди, які дуже самотні та мріють про радість спілкування. Сьогоднішній обід є символом реального прикладу служіння ближнім,”без лишніх слів”. Як було би «по-царські», щоб ми хоча б один раз на місяць, на півроку чи на рік – які в кого фінансові можливості – зі своєї рідної кишені забажали нагодували немічних та покинутих – хто родичами, хто суспільством. А серед них є і ветерані війні, є бабусі, у яких просто трусяться руки і вони не можуть готувати для себе самостійно. Ми спільно з Ксенією, керівником просвітницького центру (галерея “Соборна”), провели уже багато подібних акцій. Я дякую Богові, що він дає мені можливість та бажання в серці, підтримувати такі ініціативи.” – підкреслима, Тетяна Ястребова.

IMG_4109

Ксенія Зозуля, керівник просвітницького центру КС УПЦ

“В молодості не дуже-то хочеться замислюватися про проблему самотності людей похилого віку. Але вона від цього нікуди не йде. Навіть якщо зараз ви повні сил, а ваше життя нагадує кругообіг самих різних подій, від самотності в старості ви не застраховані. Для того щоб не залишитися самотнім у літньому віці, дуже важливо зберігати активність. Як живе більшість пенсіонерів у нашій країні? Цілими днями сидять вдома, а вихід у поліклініку, магазин або посиденьки на лавочці вважаються чимось незвичайним. Людина стає пасивною, і єдина можливість отримувати нові враження – це надія, що хтось прийде і щось зробить. А це, на жаль, відбувається дуже рідко. Сьогодні ми обєднавшись, намагались привнести в життя більш як ста людей похилого віку, часточку пасхальної радості, яка переповнює наші серця. Я дякую від щирого серця усім волонтерам, учасниками клуб авторського мистецтва за участь у нашій благій справі. Нехай Господь з торицею віддячить Вам за ваше милосердя!” – підкреслила керівник просвітницького центру кафедрального собору УПЦ, Ксенія Зозуля.

Партнери благодійного обіду:

Цього дня можна було почути дуже багато добрих слів вітань та підтримки, а перш за все тріумфуюче: «Христос Воскресе!». Благодійники, волонтери, партнери та колектив просвітницького центру – усі разом попрацювали на славу, і своїми діями намагалися зробити дарунок не лише своїм братам та сестрам, але й Самому Воскреслому Спасителю. Адже головне у Великдень – спішити робити добро, своїми справами втілювати у життя те, що заповідував Христос.

Фоторепортаж: Марія Тропіна

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *