Члени журі дитячої виставки – конкурс “Візерунки Великодня 2016” обрали переможців.

IMG_3665Яскравими життєрадісними барвами наповнилося напередодні Великодня приміщення просвітницького центру кафедрального собору УПЦ – галерея “Соборна”. Свої вироби діти створювали з різноманітних матеріалів: паперу, дерева, фетру, бісеру, стрічки, кольорової глини та інш. Кожен такий виріб – неповторний та креативний. Більшість малюнків та поробок, які прикрасили стіни галереї, відображають Великодні та весняні мотиви.

Для членів журі конкурсу “важкий вибір” по заду! Серед більш як п’ятисот дитячих робіт поважне журі обрало переможців у номінаціях. Виставка – конкурс проходить в рамках щорічного Всеукраїнського пасхального фестивалю “Візерунки Великодня”. Доречі цього року фестивалю виповнюється п’ять років з дня заснування.

Номінації виставки: “Краща вишивка”, “Краща витинанка”, “Кращий малюнок (живопис, графіка)”, “Краща аплікація”, “Краща ліплена робота”, “Краща плетена робота”, “Краща оформлена робота”, “Краща м’яка іграшка”, “Декупаж”, “Кращий петриківський розпис”, “Краща робота з бісеру”, “Краща робота «Квілінг»”, “Краща робота «Флористика»”, “Краща робота «Вітраж»” та інш.

Метою організації виставки є популяризація традицій народного мистецтва серед дітей та підлітків; виявлення та підтримка талановитих дітей; формування практичних умінь та навичок у дітей щодо виготовлення композицій та виробів, які символізують свято Пасхи; сприяння розвитку творчих здібностей у дітей; виховання естетичного та художнього смаку. Учасниками конкурсу стали діти віком від 6- 16рр.(вихованці недільних шкіл, шкіл – інтернатів, дитячих будинків, учні дитячих шкіл мистецтв, будинків творчості тощо).

IMG_252834

КСЕНІЯ ЗОЗУЛЯ – керівник просвітницького центру Кафедрального собору УПЦ

Голова журі: КСЕНІЯ ЗОЗУЛЯ –  керівник просвітницького центру Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового. Талановитий, харизматичний  та творчий лідер. Уже на протязі 5 років центр під керівництвом  Ксенії став платформою, де діти різних соціальних та матеріальних категорій можуть себе реалізувати.Основною метою створення центру було формування громади майбутнього собору, число яких збільшується зі ступенем активності центру.  Галерея «Соборна» стала місцем проведення різноманітних масових заходів: просвітницькі зустрічі з провідними богословами – як України, так і за кордону, концерти народної, духовної та класичної музики, професійні спектаклі про життя святих, всеукраїнські та міжнародні конференції, фестивалі, бальні салони та вечорниці для молоді, виставки та виставки-конкурси дитячої творчості, зустрічі недільних шкіл, дитячі свята тощо. За словами Ксенії, «Діти – квіти життя, творчість яких є запорукою розквіту нашої нації, адже ми всі чудово знаємо, що шлях розвитку починається із душевного і поступово розкривається як квітка у духовному світі».

dsc_0219-1

Головня Лариса, член Національної спілки майстрів України

Лариса Леонідівна Головня – 2007 року – керівник гуртка писанкарства підліткового клубу «Оберіг» ЦСПК «Щасливе дитинство», член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, технік-реставратор по тканинах в Українському Центрі Національної культури «Музей Івана Гончара». Творити красу у всьому, передавати секрети майстерності людям – ось творче кредо Лариси Леонідівни Головні. Високопрофесійний фахівець, креативний, мудрий педагог навчає дітей, віком від 4 років, та дорослих будь-якого віку народному мистецтву писанкарства,  постійно презентує свою творчість на виставках декоративно-ужиткового мистецтва. Затишок, добро та українська народна пісня завжди супроводжують заняття Лариси Леонідівни. За вагомий особистий внесок у створення духовних і матеріальних цінностей та досягнення у професійній діяльності має понад 25 різних відзнак та нагород Міністерства культури і туризму України. 2011 року Лариса Леонідівна Головня отримала Почесну відзнаку Громадське визнання року в номінації «Майстриня року».Лариса Леонідівна являється постійним членом  журі дитячих виставок конкурсів, які проходять в галереї «Соборна».

IMG_3259

Олеся Рудська – народна майстриня

Олеся Рудська  – народна майстриня, юрист за освітою, мама трьох доничок. Професійно займається вишивкою, петриківкою та писанкарством. Уже другий рік поспіль являється членом журі  у дитячих  виставках – конкурсах, які проходять в галереї «Соборна». “Українська писанка – символ багатогранності нашої культури. Писанкарство – один із найцінніших різновидів українського декоративного розпису.Зазвичай писанки виготовляли навесні, перед Великоднем. До цієї справи долучалися сільські дівчата і жінки, монастирські ченці й іконописці, міські панночки, пекарі та ін.  Дійсно, що ще так милує око, як не розмаїття орнаментальних мотивів та буяння насичених фарб великодніх писанок? Даруючи на Великдень одне одному ці яскраві писанки, з їх допомогою ми висловлюємо любов до ближнього та наші найтепліші побажання рідним людям”.- зауважує Олеся Рудська.

1

Марія Рец, художник, дизайнер, член Національної Спілки художників України

Марія Рец – Народилася 24 березня 1976 р.в м. Донецк. (Зараз проживає в м. Київ) – художник, дизайнер, член Національної Спілки художників України. 1997 р.- Закінчила Донецьке державне художнє училище. 2003 р.- Закінчила Донецький Національний Державний Університет, спеціальність «Міжнародні відносини». З 2004 р.- Працювала дизайнером інтер’єрів приватних і громадських приміщень в якості вільного дизайнера. 2010 – 2012 рр. – Учасниця художніх вернісажів в Будинку працівників культури. Донецьк. 2013 р. – Персональна виставка робіт «Душа відповіла співзвуччя» (живопис, графіка).Донецьк. 2013 -2015 рр. – Постійна учасниця щорічних Всеукраїнських, міських і обласних художніх виставок. 2015 р. – Організатор і ведуча творчих майстер класів, в тому числі і для дітей переселенців. 2015 р. – 2016 р. – Арт- куратор і учасниця 4-х виставок в рамках проекту «Код нації -справжнє єдність » (Дніпропетровськ, Львів в Україні, Градец Кралове, Прага в Чеській республіці). Працює в галузі станкового живопису, акварельної графіки / живопису, в різних жанрах (Портрет, пейзаж, натюрморт, жанровий живопис і т. д.) і техніках (олія, акварель, акрил, змішані техніки). У своїй творчості художниця спирається на переконання, що не варто обмежувати себе у виборі художніх засобів, підходів і форм для вирішення творчого завдання. А також декларує, що картини повинні не тільки радувати око, але і нести в собі певне смислове значення.

изображение viber

Колісник Наталія Миколаївна, керівник бази іграшок

Колісник  Наталія Миколаївна – з 2004 року очолює  базу дитячих іграшок СПД Пушко. За  19 років своєї роботи  База дитячих іграшок- є офіційним представником в київському регіоні  провідних українських виробників товарів для дітей (іграшок, товари для творчості  та розвитку). Компанія  завжди турбується, щоб діти отримували якісний продукт,  максимум задоволення та користі від іграшок.
Наталя Миколаївни – є мамою трьох діток, і як ніхто інша знає потреби і бажання малюків. Завжди з великою любовю та відкритим серцем долучається до підтримки  творчості  дітей та допомагає їм у цьому.

.

Manakova

Манакова Катерина – редактор дитячого журналу «Пізнайко від 6»

Манакова Катерина – редактор дитячого журналу «Пізнайко від 6». Має художньо-педагогічну освіту. Більше 6 років працювала у напрямку художньо-естетичного виховання дітей. Володіє різноманітними художніми техніками: живопис, графіка, батик, вітраж, декупаж. Є автором програм «Дітям про мистецтво», «Прикраси власноруч», «Малий дизайнер». Вважає, що уява та фантазія є важливою складовою життя дитини, тому дуже важливо не впустити цей час та допомогти дитині усвідомити важливість мистецтва в її житті.

.

.

Як зазначають організатори, виставка-конкурс направлена на розвиток творчих здібностей дітей, виховання в учнів любові до рідного краю, збереження національних традицій українського народу. 08 травня будуть підбиті підсумки конкурсу, за якими 60 переможців отримають дипломами та подарунками, а на усіх інших  учасниківчекає дуже цікавий та насичений день в рамках фестивалю 04 травня (четвер) о 16:00 де діти отримають подяки та подарунки і звісно пройдуть майстер – класи з сучасних технік декоративнго – прикладного мистецтва.

ПАРТНЕРИ ДИТЯЧОЇ ВИСТАВКИ – КОНКУРС:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *