Під час експонування фотовиставки “Наш Афон” у Національному музеї медицини України, відбулися вечір пам’яті лікаря Людвіга Горецького та семінар доктора медицини із США.

IMG_2178Майже протягом місяця, дякуючи просвітницькому проекту про унікальне місце світу, Святу Гору Афон її історію та особливих мешканців, дізнались відвідувачі та співробітники Національного музею медицини України. Під час експонування фотовиставки, з нею крім численних відвідувачів мали змогу ознайомитися також учасники заходів, що відбувалися у цей період. в тому числі потрібно відзначити вечір пам’яті лікаря Людвіга Горецького та семінар від доктора медицини із США .

Горецький_Людвіг_Казимірович

Людвіг Казимірович Горецький – лікар-дерматолог, доктор медицини.

Людвіг Казимірович Горецький – лікар-дерматолог, доктор медицини. Був засновником відділення нашкірних хвороб Київського військового госпіталю, укладачем першого звіту дерматологічногої клініки університету. Автор наукових праць з клініки нашкірних хвороб, які відрізнялися оригінальними і прогресивними поглядами на ці хвороби: впорядкував із тогочасних позицій термінологію, проводив думку про зв’язок нашкірних хвороб із загальним станом організму, змінами в крові.

У 1855 р. здобув ступінь доктора медицини, захистивши докторську дисертацію «De sputis in pneumonia acuta primaria (cruposa Rokitansky)» і став першим директором університетської дерматологічної клініки. Був членом і віце-головою Київського товариства лікарів, Київського товариства природознавців, членом-кореспондентом Одеського товариства лікарів.

СЕМИНАР_ДИЛА30 травня відбулась також дуже цікава подія, а саме семінар з косметології та дерматології від доктора медицини із США, Крістіана Діла. На семінарі йшлося про новітні альтернативні шляхи боротьби зі шкіряними захворюванями. Застосування альтернативних методів лікування – це важливий аспект у сучасній дерматології. Лікарі обговорили сучасні методи лікування та ознайомилися із існуючою новою технологією, сучасними препаратами, які використовуються з перших днів життя. Зокрема, це препарати, що містять інноваційну молекулу, яка діє на певні рецептори, які були відкриті у 2004 році, а вже у 2007 році американська лабораторія створила спеціальну молекулу, яку помістили у крем. Таким чином значна частка тих, у кого є неприємні симптоми, можуть успішно проходити лікування без побічних ефектів.

ВЕЧЕРГОРЕЦКОГОТакож окремим питанням на обговорення учасників, було питаття про рак шкіри. Незважаючи на те, що в 90% випадках з раком шкіри можна впоратися за умови його своєчасної діагностики, кількість хворих на нього постійно зростає, що перетворює профілактику цього захворювання на одне з основних завдань.

Колектив галереї “Соборна” висловлює подяку керівництву та колективу Національного медичного музею України за підтримку у організації та проведені фотовиставки “Наш Афон” та має надію на подальшу плідну співпрацю.

11 червня просвітницький проект фотовиставка “Наш Афон” буде відкрита у Національній науковій медичній бібліотеці України. 
Вхід вільний.
Адреса: м.Київ, вул. Льва Толстого,7.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *