Фотовиставка про біль сотень дітей… – від фотодокументаліста Русі Асєєвої.

vistavkaONKO2013_RusyaAseyeva_10Протягом минулого місяця галерея “Соборна” спільно із Фондом допомоги онкохворим дітям «Краб» провила інформаційно – просвітницьку фотовиставку «Захисти дитинство». В Україні дві третини усіх дітей, які помирають у віці від 0 до 18 років потребують паліативної допомоги. За даними Міністерства охорони здоров’я України, у 2013 році паліативної допомоги потребували 17 500 дітей, з них близько 1000 – віком до 1 року, 300 дітей з онкологічними захворюваннями, 70 дітей хворих на ВІЛ/СНІД. Паліативна допомога дітям – це активна всеосяжна допомога тілу, розуму та душі хворої дитини, що передбачає також підтримку родини.

фок

Лариса Лавренюк

Фонд допомоги онкохворим дітям «Краб» в 2005 році засновано батьками, які лікували своїх дітей у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку України. У відділенні проходять обстеження та лікування діти з різних областей України яким не може бути надана ефективна допомога на місцях. Фонд опікується дитячим відділенням та підтримує його пацієнтів.

Керівник Лариса Лавренюк, 067 255 52 87, [email protected]

Фотографії до виставки створювалися впродовж декількох років незалежним фотографом документалістом Русею Асєєвою. Зйомка проводилась у дитячих відділеннях лікарень Києва, Харкова та Івано-Франківська. Фотографії показують життя дітей з онкопатологією таким, яким воно є: з радістю та сльозами, турботами та потребами, буденним, терплячим та жертовним.

Організатори висловлюють подяку усім причетним до організації виставки: “Ми ніколи неповинні забувати про біль сотень дітей і маємо прикласти максимум зусиль щоб “зберегти їхнє дитинство” в радості та любові…”.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *