“Діти Київщини готуються до балу…”

IMG_231116 травня під керівництвом хореографа Андрія Лісовського та помічниці хореографа Вероніки Завгородньої майбутні учасники дитячого весняного балу вивчили ази бального, історичного танцю та правила поводження – етикету на балу. У майстер-класі взяли участь дітий від 8 до 15 років, які з радістю та цікавістю вивчали нові танцювальні рухи, до вивчення танців долучалися навіть батьки.

Нагадуємо, що  23 травня о 12:00 у галереї «Соборна» відбудеться справжнє свято культури та етикету для дітей. “Бал у країні мрій” – під такою назвою пройде цьогорічний тарадиційний весняний бал для дітей Київщини. Організаторами заходу є клуб бального танцю для молоді «Ренесанс» та Православний центр розвитку сім’ї «Сім’я в радість», що діють при просвітницькому центрі кафедрального собору УПЦ. У програмі балу – чарівні ігротеки, майстер – класи з вивчення вальсу та фокстроту, хороводи, фотосалон та багато іншого.

IMG_1893Іванна Братусь – керівник Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість», кандидат педагогічних наук, православний психолог:

Дитячі бали, які для галереї «Соборна» вже стали традиційними, – це спільний проект клубу бальних танців «Ренесанс» та Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість». Зважаючи на те, що ми займаємося в першу чергу просвітницькою роботою, культурно-просвітницька робота наближає до більш глибшого усвідомлення необхідності культурного виховання для особистості. Навіть святі зауважували, що від душевного потрібно переходити до духовного.

Особливо потрібно зауважити, наскільки сучасна молодь, зокрема учасники клубу «Ренесанс», відповідально ставиться до підготовки балу. Цьогоріч навіть організовані спеціальні майстер-класи, де маленькі дебютанти зможуть вивчити ази вальсу. Учасниками балу можуть стати діти віком від 8 років, які відвідали підготовчий майстер-клас та підготували бальне вбрання. Тема цьогорічної казки для дітей – бал-маскарад. Маємо надію, що цьогоріч протягом вечора музики, танців та реверансів залу галереї заповнять радісні маленькі принци, принцеси та казкові герої.

IMG_2246Андрій Лісовський – хореограф, художній керівник клубу бального танцю «Ренесанс»:

Дуже добра традиція залучати маленьких дітей до бальної культури з маленького віку, тому що в них формується світогляд, вони ростуть, вони повинні танцювати і набувати певні культурні навички. Завдяки танцям у дітей формується постава, розвивається координація рухів, гнучкість та пластика. Важливо, що діти залучаються до цього з маленького віку та знайомляться з прекрасним – світом танців, культурного спілкування, культурної етики. Маленькі дівчатка стають леді, хлопчики – джентльменами. Таким чином виховується культурна молодь, формується добра основа для переходу в доросле життя.

Я маю велику надію, що маленькі дітки, які ознайомлюються зі світом танців, готуються до балу, відвідують майстер-класи, з часом зможуть приєднатися до клубу бальних танців «Ренесанс», де займаються досвідчені танцюристи. Хочу побажати всім маленьким учасникам, щоб вони уважно відносились до того, чому їх хочуть навчити дорослі, щоб вони сприйняли це і зберегли цей позитивний відбиток на все життя.

Вхід по запрошеннях та згідно дрес-коду:
Хлопчики –  костюм або білий верх чорний низ та «метелик» обов’язково!!!
Дівчатка –  cвяткове пишне плаття (бажано білого або червоного кольорів)

Реєстрація та детальна інформація за тел.: 050 334 20 45 або (044) 529 03 59 УВАГА!!! Шановні батьки ви також повині відповідати зовнішнім виглядом тематиці заходу! (ніяких джинсів…) для татусів «метелик» обов’язково!!!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *