Скромні, прості жінки різного віку, які щоденно віддають серце ближнім – “Сучасні жінки мироносицi 2015″…

IMG_8308Сьогодні 26 квiтня затишна виставкова зала галереї «Соборна»  наповнилася пасхальною радістю та любов’ю. Сотні радісних облич, духовні пісноспіви, прекрасні полотна в стилі батик  наповнили Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору Воскресіння Христового.

Сюди з радістю поспішили на святковий захід «Сучасна жінка мироносиця – 2015»  і маленькі дівчата, молоді волонтери, і багатодітні матері,й бабусі. Четвертий рік поспіль з благословення спочилого Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Митрополита Володимира тут відбувається урочиста церемонія відзначення жінок, які роблять свій внесок у розвиток святої Матері Церкви, служать ближнім в сім’ї та різних напрямках соціального служіння. Скромні  прості жінки різного віку, які щоденно  віддають серце ближнім. Живуть життям сім’ї та рідного храму, легкі на допомогу, бо покликані Богом продовжувати святу справу жінок-християнок.

IMG_8254Серед них  жінки, які обрали для себе нелегкий шлях волонтерської роботи. Саме вони влаштовують благодійні майстер-класи, заняття та  ярмарки на підтримку особливих дітей; онко хворих; дітей з багатодітних сімей.  Їх можна зустріти в різних храмах та волонтерських рухах православної церкви та громадських організацій. Роблять вони це за покликанням, не люблять коли про них пишуть та дякують їм, бо  прагнуть втілити у життя слова Христа «Стережіться виставляти свою милостиню перед людьми, щоб бачили вас» (Матф.6:1).

IMG_8335Серед них багатодітні мами, в сім’ях яких від дев’яти до чотирьох дітей. Вони берегині сім’ї, приклад материнської відданості й любові, які вкладають свою душу і сили для виховання майбутнього  Української православної церкви. Вони не звикли, що на них звертають увагу, дарують їм квіти, вшановують їхню працю.  Більшість з них не тільки трудяться на ниві сім’ї,  але й долучаються до активної духовно-просвітницької роботи, ведуть заняття недільних шкіл, співають на кліросі та навчають церковному співу дітей, створюють хорові та театральні колективи при храмах.

IMG_8248Сьогодні відзначили й жінок, які ведуть місіонерську та просвітницьку роботу. Їхніми дбайливими руками ведеться робота недільних шкіл, організовуються паломницькі поїздки для дітей, ведеться підготовча робота до виставок художніх робіт та православних фестивалів дитячої творчості.

Музичні привітання  та сюрпризи

Православне жіноцтво вітали унікальні  хорові колективи, які створені та працюють на благодійних засадах в різних парафіях Київської єпархії та Київської області.

IMG_8091Свої музичні привітання подарували учасницям свята фольклорний колектив «Сік землі», с. Лишня Макарівського району Київської області, що спеціально підготували святкову програму та приїхали виступати до галереї «Соборна» в цей святковий день, художній керівник Софія Керусенко. Колектив співає народні, автентичні та духовні пісні, об’єднує жінок віком від до 79 років.

IMG_8108Духовні музичні твори подарували всім гостям хор регентського відділення Катехізаторських курсів Київської Духовної академії та семінарії, художній керівник Ольга Вешнякова.

Вокальний колектив «Соборний благовіст», що працює при Духовно-просвітницькому центрі Кафедрального собору Воскресіння Христвого виконав  авторську пісню спочилого Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Митрополита Володимира «Ромашка белая» та  пісню присвячену всім матерям «Мамина вишня», художній керівник Ксенія Зозуля.

IMG_8125Гості з Житомирщини – молодіжний  хоровий колектив «Дзвін», що створено та працює під керівництвом матінки Ірини Угніч, підготував музично-театралізовані композиції, присвячені всім бабусям та всім жінкам, які віддано служили ближнім під час другої світової війни. Крім того, колектив виконав унікальний хоровий твір «Вера наша» в авторському перекладі.

Хор Свято-Володимирівських Богословських курсів під керівництвом Катерини Кондар виконали духовні канти та Тропар Воскресіння Христову трьома мовами.

IMG_8190Очі слухачів та виконавців святилися  радістю а духовні пісно співи приносили пасхальну радість кожному серцю.

Свято прикрасила виставка талановитої художниці Інни Валітової «Жіночість у батику», що спеціально підготувала авторка для всіх жінок та шанувальників мистецтва. Крім того, учасники свята змогли навчитися техніці батик під час майстер-класу від Інни Валітової.

Особливі вітання та подарунки

IMG_8217Всіх присутніх та жінок, які служать своїми талантами ближнім урочисто привітав духівник фонду Пам’яті Блаженнійшого Митрополита Володимира,Митрополит Вишневський та Переяслів-Хмельницький Олександр, який благословив відзначеним жінкам памятнi грамоти та подарунки.

Особливий партнер свята Паломницький відділ Києво-Печерської Лаври  дарує  відзначеним жінкам можливість  відвідати печери з провідником.  А Лариса Сташко з донечкою підготували  особливі подарунки для всіх маленьких мироносиць, які брали участь у святі. Також трупа акторiв Нового драматичного театру що на Печерську спецiально у подарунок сучасним мироносицям в травнi покаже у галереi “Соборна” унiкальну просвiтницьку виставу “Квiти для Елизавети”

Святковий захід «Сучасна жінка мироносиця 2015»  – проект Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору Воскресіння Христового прекрасний дарунок всім нам. Нехай святі жени мироносиці допомагають кожній жінці продовжувати своє служіння оточуючим кожного дня. Святі жени мироносиці, моліть Бога про нас!

фоторепортаж – Матфей Братусь
стаття – Iванна Братусь

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *