Столична молодь відвідала «Українські вечорниці» (+Відео)

IMG_9840-001Запальні танці, співи народних пісень, веселі конкурси, забави, смачне частування та неповторний національний колорит – 25 листопада, перед початком Різдвяного посту, у галереї «Соборна» відбулися справжні українські вечорниці.

Вечори української культури «Українські вечорниці» для галереї «Соборна» вже стали традиційними. Подібний вечір Духовно-просвітницький центр проводить вже вчетверте.

Зала галереї цього вечора перетворилася на гостинну українську світлицю. Почалося дійство з зустрічі дівчат та хлопців, які за обов’язковим дрес-кодом заходу мали бути вдягнені у народний костюм або вишиванку.

Партнером розважального заходу став добре відомий відвідувачам галереї фольклорний гурт «Многая лета» (художній керівник – Ганна Коропніченко). Учасники гурту виконали унікальні старовинні українські пісні та провели для всіх присутніх майстер-класи з народного танцю.

Порадували чудовим співом і гості вечорниць – співачки Анна Карамаврова, Ольга Танська, Ірина Скородинська, Анна-Марія Миронова, гурт «Роксоланія» та тріо козаків.

На учасників дійства чекали справжні веселощі – хороводи, вальс, співи, конкурси на найгарніший костюм, кращу господиню та найспритнішого козака.

Молодь отримала змогу гарно відпочити, весело провести час та доторкнутися до глибинних традицій рідної культури. Гості свята ще довго не розходилися та хором співали улюблених українських пісень.

Як писав Блаженніший Митрополит Володимир, “Любіть свій народ, його прекрасні традиції. Майте інтерес до власної історії. Навіть не просто інтерес, а живе почуття причетності до неї”.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *