Свято танцю для дітей: відбувся дитячий бал-маскарад «Квіти життя»! (+Відео)

1-IMG_012024 січня у галереї «Соборна» – дитячий сміх, розмаїття яскравих костюмів та захоплюючий вир танцю. Цього дня тут відбулося свято для дітей з багатодітних родин – дитячий бал-маскарад «Квіти життя». Православний центр розвитку сім’ї «Сім’я в радість» та клуб бального танцю «Ренесанс» подарували малечі справжнє зимове диво та хвилю незабутніх емоцій. На три години діти та їх батьки поринули у казкове дійство під супроводом чарівної Зими (Вероніка Завгородня) та Казкаря (Андрій Лісовський).    

Маленькі леді та джентльмени отримали змогу покружляти у вирі танцю, навчитися бального етикету та насолодитися яскравими виступами концертної програми. У ролі Снігуроньки із запальним музичним вітанням на святі виступила юна співачка Анна-Марія Миронова. Розчулили танцем маленьких Сніжинок танцювальна студія «Ладо» Клубу за місцем проживання «Поділля».

Подарували радість всім присутнім і вокально-танцювальний виступ маленьких Марії Ткачук та Андрія Куща у ролі Кая та Герди, прекрасний полонез у виконанні вихованців Київського Кадетського Корпусу імені рівноапостольного князя Володимира, ніжний вальс Зразкового хореографічного ансамблю «Грація» Будинку дитячої та юнацької творчості (м. Бориспіль) та вальс квітів Православної гімназії (центр «Троїцький»).

Долучитися до неповторної грації танцю зміг кожен завдяки професійним майстер-класам керівника клубу бального танцю «Ренесанс» Андрія Лісовського та Вероніки Завгородньої.

Також у програмі балу були чарівні ігротеки, хороводи та частування. В підтримку багатодітних родин організовані благодійна ярмарка виробів ручної роботи та благодійний фотосалон, який провела професійний фотограф Дарина Беклеміщева.

Організатори балу щиро вдячні усім колективам та всім, хто підтримав традицію дитячих балів у галереї «Соборна»! Адже дуже важливо, особливо в наш непростий час, дарувати дітям позитивні емоції та давати їм імпульс для всестороннього культурного розвитку.

IMG_0423Іванна Братусь – керівник Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість», кандидат педагогічних наук, православний психолог:

Дитячі бали, які для галереї «Соборна» вже стали традиційними, – це спільний проект клубу бальних танців «Ренесанс» та Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість». Зважаючи на те, що ми займаємося в першу чергу просвітницькою роботою, культурно-просвітницька робота наближає до більш глибшого усвідомлення необхідності культурного виховання для особистості. Навіть святі зауважували, що від душевного потрібно переходити до духовного.

Особливо потрібно зауважити, наскільки сучасна молодь, зокрема учасники клубу «Ренесанс», відповідально ставиться до підготовки балу. Цьогоріч навіть організовані спеціальні майстер-класи, де маленькі дебютанти зможуть вивчити ази вальсу. Учасниками балу можуть стати діти віком від 8 років, які відвідали підготовчий майстер-клас та підготували бальне вбрання. Тема цьогорічної казки для дітей – бал-маскарад. Маємо надію, що цьогоріч протягом вечора музики, танців та реверансів залу галереї заповнять радісні маленькі принци, принцеси та казкові герої.

IMG_0166Андрій Лісовський – хореограф, художній керівник клубу бального танцю «Ренесанс»:

Дуже добра традиція залучати маленьких дітей до бальної культури з маленького віку, тому що в них формується світогляд, вони ростуть, вони повинні танцювати і набувати певні культурні навички. Завдяки танцям у дітей формується постава, розвивається координація рухів, гнучкість та пластика. Важливо, що діти залучаються до цього з маленького віку та знайомляться з прекрасним – світом танців, культурного спілкування, культурної етики. Маленькі дівчатка стають леді, хлопчики – джентльменами. Таким чином виховується культурна молодь, формується добра основа для переходу в доросле життя.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *