Продовжується традиція “дитячих” Літургій у Кафедральному соборі

10923806_1601261373443827_8114963769075447745_o-00124 січня у Свято-Андріє-Володимирському храмі Кафедрального собору відбулася чергова «дитяча» Божественна літургія. Очолив Богослужіння Голова Парафіяльної ради собору єпископ Бородянський Варсонофій у співслужінні кліру храму.

Взяли участь у Богослужінні дитячий хор Кафедрального собору, які цього дня виконали молитву «Отче наш» та «Вірую», а також перед Причастям заспівали колядки. До традиції Кафедрального собору долучився і дитячий хор храму великомученика Георгія Побідоносця, що знаходиться на Водогоні (Оболонський район). Настоятель храму протоієрей Роман Баранов подякував єпископу Варсонофію за можливість дітей брати участь на архієрейському богослужінні в соборі. Протоієрей Сергій Дерменжі розповів дітям просвітницьку лекцію, на якій розповів, навіщо ставити в храмі свічки.

Традиція «дитячих» Літургій в Кафедральному соборі на честь Воскресіння Христового почалася в жовтні минулого року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Пройшло більше року з того моменту, як відбулося експериментальне богослужіння з дитячим хором, паламарями та читцями. Можна з упевненістю сказати, що таке починання прижилося в соборі, діти з радістю беруть участь у церковному богослужінні, проявляють свою відповідальність в такій важливій справі. І цією своєю ангельською участю радують не тільки священнослужителів, а й парафіян та своїх батьків.

Наступна «дитяча» Літургія у Кафедрального собору відбудеться 28 лютого.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *