Члени журі IV Різдвяного фестивалю “Віфлеємська зірка 2015” в обличчях…

99odiv10 та 11 січня 2015р. відбудеться традиційний Різдвяний фестиваль “Віфлеємська зірка”, цьогоріч він уже стане четвертим. Фестиваль був започаткований у 2011 році з благословення Блаженнійшого Митрополита Володимира (Сабодана) духовно – просвітницький центр кафедрального собору у різдвяні святкові дні об’єднує в стінах галереї “Соборна” хорові та театральні колективи з різних куточків Київщини. Підтримку центру висловлюють і представники культури та мистецтв, шоу-бізнесу, представники засобів масової інформації із різних регіонів України. Цього разу оцінюватимуть учасників фестивалю представники різних напрямків культури: професійні акторів та телеведучі, режисери кіно та театру, музикознавці, журналісти….. 

1362399820_33

актор та телеведучий Талашко Володимир Дмитрович

Очолить журі відомий актор та телеведучий Талашко Володимир Дмитрович. Після армії Володимир Талашко вступив до Київського театрального інституту імені І. К. Карпенка-Карого, закінчивши який, практично відразу почав зніматися. Мужня зовнішність Володимира була нарозхват серед режисерів. Артист був перезавантажений роботою в кіно. Йому весь час діставалися героїчні ролі. Талашко зіграв матроса Огнівцева (фільм Миколи Мащенка “Комісарів”), капітана Скворцова (“В бій ідуть одні” старики “), червоноармієць Окунєв (” Як гартувалася сталь “)…

“В бій ідуть одні старики” Фільм-легенда. Улюблений мільйонами, досі популярний. “Старики” “співаючої ескадрильї капітана Титаренка” випробували і жар боїв, і радість перемоги над ворогом, і велич братерства, скріпленого кров’ю, і любов, і гіркоту втрати. Талашко виконав одну з головних ролей у цій військовій стрічці – льотчика – старлея, капітана Скворцова. Вона трохи однозначна: “старлей” властиві стан внутрішньої незаспокоєності, сумніви, незадоволеність, відчужена сповідальність, що викликає в глядачах відчуття приреченості.

piQElo

Ірина Петрівна Жданова, Заслужений працівник культури України

Ірина Петрівна Жданова – Заслужений працівник культури України, відмінник освіти України та старший викладач, спеціаліст вищої категорії, художній керівник дитячого хору «Сузір’я» Київської дитячої музичної школи № 33. Колектив є Лауреат та Дипломант Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів та конкурсів. Музична освіта — процес засвоєння знань, вмінь й навичок, необхідних для музичної діяльності, а також сукупність знань і пов’язаних з ними вмінь й навичок, отриманих у результаті навчання. Зі слів Ірини Петрівни: У процесі навчання у школі в наших учнів, окрім оволодіння тими чи іншими музичними інструментами, розвитком вокальних навичок тощо, також формується їх особистість — світогляд, естетичні й етичні ідеали, воля та характер.

IMG_30906

Ганна Миколаївна Коропніченко, етномузиколог, етноспівачка, старший викладач кафедри народногопісеного виконавства Київського національного університету культури та мистецтва.

Ганна Миколаївна Коропніченко – етномузиколог, етноспівачка, старший викладач кафедри народногопісеного виконавства Київського національного університету культури та мистецтв. Ганна Миколаївна є керівником Фольклорного ансамблю «Многая лєта» який створений на кафедрі народнопісенного виконавства Київського національного університету культури і мистецтв у 2008 році.  До складу ансамблю входять студенти, які мешкають у різних регіонах України – Поліссі, Поділлі, Нижній Наддніпрянщині, Півдні України.
Відповідно, репертуар колективу добирається з пісень, що найбільше відповідають природним голосовим даним виконавців. Основним напрямком роботи є намагання відтворити традиції пісенного виконавства Полісся та Середньої Наддніпрянщини. За перейдені роки (2008-2013) ансамбль опанував репертуар, що охоплює близько сотні пісень різних жанрів, записаних керівником та студентами здебільшого на теренах Київщини з обох берегів Дніпра.  Ключовими у репертуарі гурту стали твори духовного змісту – старовинні літургічні піснеспіви, записані від сільських клірошан, та псальми з різних регіонів України. Вагому частину репертуару складають пісні ліричні – соціальні (козацькі, рекрутські, солдатські, чумацькі, строкарські) та родинні.
Не обминає ансамбль і древнього шару українського фольклору – обрядових пісень календарного та родинного циклів, а також традиційних танців.
Ансамбль неодноразово брав участь у багатьох фестивалях та конкурсах як в Україні (Київ, Харків, Одеса, Тернопіль) так і в країнах ближнього зарубіжжя .

090_n1

Сергій Файфура режисер, ведучий телепроектів про святі місця світу, Документальний серіал “Паломник”

Сергій Григорович Файфура – режисер, ведучий телепроектів про святі місця світу, Документальний серіал “Паломник”. Герой серіалу – сучасний паломник, звичайна православна людина, яка вирішила подорожувати з благословення свого духовного наставника по святих місцях. Його цікавлять не тільки збереглися християнські святині та історичні цінності різних країн, а й культурні традиції людей, з якими він спілкується під час паломництва. Відеоряд серіалу нагадує відому передачу “Навколо Світу”, але “паломник”, в першу чергу, православний християнин і цим визначається зміст фільму… За словами Сергія Файфури ведучий – це людина, яка завжди знаходиться в центрі загальної уваги. Саме на нього звернені всі погляди глядачів. На святах він задає ритм, а на телеекранах повідомляє важливі новини на зрозумілій всім мові. Ведучий – це дуже важлива професія, тому людина, який вибрав для себе такий спосіб заробітку, зобов’язаний відповідати своїй професії.

Grabovskaya-300x350

Грабовська Наталія Олександрівна режисер та художній керівник Київського благодійного театру “Місто сонця”

Грабовська Наталія Олександрівна – режисер та художній керівник Київського благодійного театру “Місто сонця”. Театр був створений у грудні 2007року волонтерами – ентузіастами.

Наталія Олександрівна, що  Вас найбільше здивувало в процесі організації волонтерської ініціативи?

Приємно дивує те, як багато ідей з’являється у людей, які, здавалось би, дуже далекі від театру, їх готовність працювати і вдосконалювати себе задля того, щоб дітям було цікавіше. Інколи дітки самі дивують своїм ставленням– довірою, відкритим сприйняттям, цікавістю і гостинністю.

Nikolaev

Диякон Димітрій Ніколаєв, заступник голови Синодального молодіжного відділу УПЦ, редактор інформаційного порталу “Молодість небайдужа”.

Диякон Димітрій Ніколаєв, заступник голови Синодального молодіжного відділу УПЦ, редактор інформаційного порталу “Молодість небайдужа”.

“Думаю, что любые праздничные мероприятия, которые несут в себе позитивный настрой и творческий смысл, которые стимулируют детей и взрослых к труду и жертвенности, имеют смысл. Кроме того, всем нам хочется в преддверии праздника Рождества Христова, праздничного настроения и суеты, красивых, праздничных и от того приятных сердцу картин, выступлений или выставок.

С праздником Рождества Христова!Желаю всем потрудиться ради Христа в духовном делании, подарить радость своим близким!Желаю в эти праздничные дни всем много снега, добра и веселья!”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *