Відбулась перезентація диску “Основи жестової мови для священослужителів”.

IMG_219220 квітня в стінах Київської Духовної Академії і Семінарії було офіційно презентовано відеопосібник “Основи жестової мови для священослужителів” результат багаторічної праці викладача академії та куратора недільної школи для людей з вадами слуху та мовлення «Чути серцем» ДПЦ КС УПЦ, Анни Андріївни Блощинської .

Відеопосібик «Основи жестової мови для священнослужителів» виданий українською мовою та рекомендований Київською Духовною Академією і Семінарією, складається з 6 розділів:«Дактиль», «Знайомство», «Основні побутові жести», «Церковна термінологія», «Бесіда перед причастям і сповіддю» і «Молитви». У презентації особисто взяв участь, ректор навчального закладу, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський та Броварський Антоній. Владика привітав Анну Андріївну із виданням навчального відеопосібника «Основи жестової мови для священнослужителів» та побажав продовжувати в такомуж дусі. Незважаючи на будній робочий день, атмосфера презентації була урочистою та радісною. Цей день можна вважати важливим для історії Української Православної Церкви, адже її дійсні та майбутні служителі отримали можливість проповідувати Слово Боже у “світі тиші”. Хоча посібник розроблявся більше під потреби викладання у Семінарії, його формат і змістовна наповненість стануть корисним джерелом знань для священиків, служителів храмів та волонтерів, які мають невміють спілкуватися з нечуючими людьми.
IMG_2201Принципова відмінність та новаторство методики, що полягли в основу посібника А. Блощинської – це гарантія легкого сприйняття інформації (візуально й аудіально), а також швидкої віддачі: спілкуватися жестами можна починати вже після перегляду першого уроку. Окрім того, манера демонстрації жестів у даному випадку є академічною, тобто абсолютно коректною. Автор відеопосібника –надзвичайно активна та зайнята у багатьох проектах дівчина. З оглядом на цінність часу – свого та своїх студентів – Анна Андріївна включила до складу 20 уроків найбільш корисної для аудиторії лексики. Матеріал подається як у вигляді окремих слів, так і цілими реченнями, що робить інформаційний блок уроку універсальним та легким для сприйняття. Вихід відеопосібника – це важливий момент у просвітницько-місіонерській діяльності цілого осередку людей, серця яких запалені спільною ідеєю творити добро та робити справи любові до ближнього. Керівницьво та волонтери Духовно-просвітницького центру кафедрального собору УПЦ – галерея «Соборна», які мають безпосереднє відношення до роботи та розвитку НШ «Чути серцем», сьогодні вітають автора та радіють разом із нею.
Детальна інформація за тел.: 067 289 77 55 Анна Андріївна Блощинська.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *