В галереї “Соборна” відбулись традиційні “Українські вечорниці”.

22 листопада традиційно для столичної молоді в стінах просвітницького центру кафедрального собору УПЦ (галерея “Соборна”) відбувся вечір української культури “Українські вечорниці”. Більше сотні молодих хлопців та дівчат протягом декількох годин під час заходу долучались до народних традицій, козацьких забав та звісно танців.

IMGP7611-20

Тут і конкурс на поїдання вареників і естафета “біг у мішках”, майстер – класи з українських танців від друга центру, фольклориста та художнього керівника Фольклорного колективу “Божичі”, Ільї Петисова. Доречі колектив “Божичі” є так би мовити ластівкою нашого національного колориту, який знають не тільки в Україні, але й і за кордоном.

IMGP7416-12

Програма вечору була дуже насиченою і не тільки танцями, неймовірні голоси заповнювали залу галереї “Соборна” із народними піснями у виконанні фольклорних колективів “Сад пісень” та “Ясниця” – партнерів зходу. Між виступами молодь мала навіть можливість проявити свою ерудованість давши відповідь на запитання про нашу національну культури. Дякуючи ведучим Вероніці Ломакіній та Роману Петровському, які протягом вечора загадували різні загадки та проводили тематичні конкурси.

Насправді  вечорниці вдались на славу! Вони традиційно пройшли напередодні початку Різдв’яного посту так би мовити “заговіння” для молоді.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *