Відкрито перший православний весільний фестиваль “І будуть двоє одна плоть”. День перший – ВЕСІЛЛЯ В КЛАСИЧНОМУ СТИЛІ.

IMG_180417 жовтня в стінах виставкової зали галерея “Соборна” відбулось урочисте відкриття першого Православного весільного фестивалю “І будуть двоє одна плоть”. Весілля – це одне з найдавніших свят у житті людини. І за багато століть свого існування церемонія проведення весілля обросла безліччю традицій. Для кожної віруючої людини дуже важливо зареєструвати свої стосунки з коханою людиною не тільки в офіційних установах, але і ще перед Богом, так би мовити, у «небесній канцелярії». Дякуючи зусиллям організаторів програма фестивальних днів була пронизана відповідами на низку питань як організаціних так і духовного спрямування. В тому числі в перший день було відкрито виставку “Все для весілля”, відвідувачі побували на майстер – класах від агенції “Весілля від А до Я” (20, 50, 100 тис. грн.) від клубу бального танцю з постановки  “Весільного танецю для наречених”, а також всі охочі змогли поспілкуватись зі священиками під час духовних бесід на тему: “Сім’я – витоки, цінності та мета створення” і “Як підготуватись до таїнства вінчання нареченим, свідкам, батькам. Головне у вінчанні” та багато іншого.

Перший день фестивалю був наповнений креативом, посмішками та новими знайомствами. Весілля – це особлива подія в житті кожної людини, в ідеалі, тільки один раз в житті. І готуватися до нього потрібно дуже серйозно. Цікавинкою для гостей став показ весільних суконь та участь у фотосесіях тематичного характеру.

Організатор: Духовно – просвітницький центр кафедрального собору УПЦ в рамках провідних проектів ПЦРС “Сім’я в радість” та виставкова зала галерея “Соборна”.

Як завжди всі заходи, які організовує просвітницький центр розпочинаються із молитви, сьогоднішній день не став винятком. Розпочався фестиваль із спільної молитви на початок благої справи у нижньому Свято – Андріє – Володимирькому храмі кафедрального собору УПЦ, молебень очолили духівники Православного центру розвитку сім’ї “Сім’я в радість” священики брати Андрій та Костянтин Дворові.

IMG_1417Святково одягнена зала відразу занурювала відвідувачів у красу та ніжність традиційно притаманних до весільних святкувань. Фестиваль об’єднав низку професіоналів, завдяки яким весілля стає дійсно незабутнім, яскравим і єдиним у своєму роді святом.Весільна мода, краса і стиль; фотографія і відеографія; ресторація і кейтеринг; флористика та декор; музика і розваги – всі ці напрямки були представлені в єдиному гармонійному просторі галереї “Соборна”. Протягом дня гості змогли подивитися останні новинки весільної індустрії від створення власними руками листівок – запрошень і шоколадних подарунків, печива ручної роботи до святкового оздоблення весільних залів.

IMG_1687Гості свята також могли скористатися послугами фотографа та отримати світлини на згадку з авторською весільною атрибутикою. Як це не сумно, але весільне торжество дуже довго готується, але дуже швидко проходить. А в замін приходять будні, де дні часто схожі один на інший. Але є можливість зберегти весільний свято у вигляді фотографій і відео, щоб час від часу повертатися до них знову і знову переживати ті чарівні почуття, що кружляли голову в день вашого весілля. І дуже важливо, щоб ці фотографії і відео були хорошої якості і виконувалися людиною, яка знає свою справу.

Особливим моментом фестивального дня стало живе спілкування зі священиками. Присутні реагували на священиків із невеликим здивуванням, адже не щодня побачиш священиків близнюків і найголовніше дуже відкритих та доброзичливих. Священики брати Андрій та Костянтин Дворов з батьківською – пастирською любов’ю розкрили тему: “Сім’я – витоки, цінності та мета створення”, а також поділилися власним досвідом будівництва своєї родини :

IMG_1535“Земна любов – все ж тільки образ вищої, Божественної Любові, і, в кращому випадку, ступінь до неї. І якщо вона не освячена, – вона не міцна, перестає підносити людину, в ній відроджується особистий егоїзм. Чоловік і дружина починають бачити один в одному лише засіб до задоволення своїх життєвих потреб, або ж виникає сімейний егоїзм, іноді більш жорстокий, ніж одноосібний. Щоб подолати ці небезпеки, на думку Церкви, потрібна інша любов, якої немає у людей, але яку може дати Христос. У Таїнстві Шлюбу, якщо вступаючі у шлюб вільно підпорядковують свою природну любов любові до Бога і до Церкви, вони отримують дар вищої, благодатної Христової Любові. Народження дитини з точки зору православ’я – нова ступінь в подоланні егоїзму. Тепер двоє вчаться жертвувати собою для третього, але і це потребує допомоги церкви. Християнський шлюб може бути тільки єдиним. Таємниця шлюбної любові в тому, що люблячі цілком віддають себе і своє життя один одному. У цій любові особистість людини не може дробитися, і всеціла шлюбна любов вимірюється вічністю.” –зауважили священики.

 

Партнерами першого Православного весільного фестивалю “І будуть двоє одна плоть” стали:

Школа вокалу “ГАРМОНИЯ” http://harmonia.kiev.ua/ , Туроператор “Імперіал Тревел”http://www.imperialtravel.biz/ Модельер свадебных нарядов Ирина Сулименко http://www.tflora.com/Свадебный салон “Solo-Tu”http://www.solo-tu.com.ua/
Ивент-агентство “Gold Event” – http://www.goldevent.com.ua/
Фото и Видео Киев – фотограф Павла Омельченко – http://www.foto-video.kiev.ua, http://fotografik.io.ua, http://www.uasvadba.com.ua
Домашние торты и сладости ручной работы на заказ “CandyBar”-http://verakvn.wix.com/candibar
Майстерня “Карамелі”http://caramel.lviv.ua/-
Свадебное агентство Intelligent Wedding – https://vk.com/club25562928, https://www.facebook.com/Intelligent
Wedding Весільні сукні, аксесуари та декор від “SPONOMA”http://sponoma.com.ua/
Склад – Магазин Київської Митрополії “Соборний” http://skladmitropolii.com.ua/
Інтернет – магазин чоловічого, жіночого і дитячого одягу “У Руслани” –  http://www.west-fashion.kiev.ua/
Організатор весіль – Анастасія Слухай – https://www.facebook.com/anastasiya.domoslavska
Фольклорні колективи – “Рожаниця”, “Сад пісень”, “Роксоланія”
Анастасія Учик – візажист httр://vk.com/visagemagic
Журнал “Фома в Украине”  http://foma.in.ua/
Журнал “Отрок” – http://otrok-ua.ru/ua/main.html
Арт-ательє  “Инфанта Карнавал” –   http://karnaval.kiev.ua/-
Zots Marina decor& flowers  –  https://www.facebook.com/marina.zots
Український форум благодійників – http://www.ufb.org.uaТетяна   Протчева -майстер   української   вишивкиhttp://www.protcheva.com/
Арт-студия Ренуар`Twww.renuart.kiev.ua

Завтра 18 жовтня на гостей фестивалю очікує день розкриття таємниць організації весілля в Українському стилі. Отож, початок о 12:00 – галерея “Соборна” (вхід зі сторони автостоянки). ВХІД ВІЛЬНИЙ. (044)5290359

Фоторепортаж: Юрія Павлова

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *