Виставка творчості недільних шкіл, погляд Вікторії Петрик.

1 жовтня у приміщенні галереї «Соборна» відбулося урочисте відкриття виставки творчості недільних шкіл, Київської єпархії, приурочене до свята Покрова Богородиці. На виставці представлені роботи дванадцяти недільних шкіл. Після вступного слова від протоієрея Віктора Іващука, секретаря по м.Київ, Київської єпархії розпочалася друга частина свята, а саме виступи хорових колективів та вокальних студій недільних шкіл.

покроваПершими, мали честь вокально відкривати свято вихованці дитячої вокально-хорової студії «Янголятко», при храмі Святої Трійці. Перед виступом я мала можливість поспілкуватися із художнім керівником Кравченко Наталією Іванівною, яка вже не перший раз є почесним гостем на святах в галереї “Соборна”: “Для нас це велика честь знову виступати на  сцені галереї «Соборної» і представити творчість наших дітей ще й у хоровому мистецві.  Сьогодні ми для вас виконаємо пісні, що переважно про Україну «Я люблю мою країну Україну», яка часто виконується естрадними співаками, але ми її будемо співати більш в академічному стилі, «Молитва за Україну» для дитячого хору та ще одна пісня, яка буде особливим сюрпризом. Сьогодні для нашої країни особливе значення має присутність миру, не тільки в самій державі, але й у серцях кожної людини. Я хочу побажати миру та любові, здоров’я, Божої благодаті та Янгола охоронця для кожного з нас. Незабаром свято Покрови Пресвятої Діви Марії, яка є нашою заступницею та молитвеницею перед Господом і це урочисте відкриття приурочене саме до цього свята. Тож хай невидимий святий покров оберігає кожного з нас та всю нашу Україну!” – зауважила Наталя Іванівна.

Надзвичайно зворушливим став виступ дітей з вокального коллективу «Лампадка», де в кожній ноті та слові пісень, відчувалася щира любов коллективу та диригента до своєї справи, яку виконавці оспівали та передали слухачам у своїх піснях «О Всепетая Царице» та «Балада про мальви».

Покрова 1Наталя Володимирівна Колесникзавідуюча недільної школи при храмі «Трьох Святителів», Святошинського благочиння розповіла про свої враження від сьогоднішнього заходу:“Щороку ця виставка несе в собі теплу надію та відчуття сподівання для учасників та відвідувачів. Діти із задоволенням готуються до цього заходу як у образотворчому мистецтві так і в хоровому. Це їх надихає на наступний рік і підживлює сподівання та зацікавленість у творчому процесі підготовки. Всі хорові колективи та вокальні студії дуже красиво виступали і репертуар пісень був змістовно та музично наповненим, костюми учасників підібрані з душею та смаком. У мене склалося таке враження від усіх виступів, що вони торкнулися та зворушили кожного присутнього і ніхто не залишився байдужим до всіх виступів та вийшов після свята із окриленим серцем! Свято Покрову Пресвятої Богородиці, що буде незабаром є дуже особливим. Бо сама Цариця Небесна є покровителькою всіх стражденних, знедолених та ображених, особливо дітей, тому я вважаю, що кожна людина не може бути байдужою до Цариці Небесної, а тим більше до такого шанованого свята. Я бажаю усім щоб Персвята Діва завжди та для кожного була милосердною покровителькою і завжди покривала нас святим своїм омофором від усіх негараздів!”

виставка діти покровТетяна Лищук (відвідувач): “Я вперше знаходжуся на такій виставці, але отримала масу задоволення і позитивні враження від побаченого, тому що були представлені такі речі та вироби мистецтва, які до цього я не бачила і навіть не знала про їх існування.  Це так прекрасно, що своїми руками і такими незначними діями, на перший погляд діти досягають таких висот у музиці, співі, прикладному мистецтві. Дітки дуже професійно виступали на сцені не гірше за дорослих. Жива музика та спів дитячих голосів сильно зворушив мене з сином.

Саме свято Покрови Пресвятої Богородиці є дуже особливим для нашої родини, тому що після одруження у нас із чоловіком не біло діточок, але після спільних молитов до Божої матінки саме на свято Покрови я дізналася, що Бог подарував мені дитину. В цей день разом із усією сім’єю ми йдемо до храму на службу і це вже є традицією”.

виставка покровОлена Бабильова (відвідувач): “Враження від сьогоднішнього заходу тільки позитивні, все відбувалося на такому високому рівні, що стало для мене приємною несподіванкою. Я відчула і переконалася, що у недільних школах з дітками працюють на дуже професійному рівні і окрім духовної освіти також допомагають пізнавати різні види мистецтва, як музика, хоровий спів тощо. Я із задоволенням буду ділитися враженнями та рекомендувати своїм друзям та знайомим відвідати цю виставку, тому що відчуваю, що збагатилася як духовно так і творчо. Пресвята Богородиця для православних людей є першою захисницею та помічницею і всі свята, що пов’язані з нею мають особливе значення для кожного з нас!

Художній керівник хору «Славутич» при храмі «Покрова Пресвятої Богородиці» Оболонського благочиння разом із своїм колективом вперше приймала участь у сьогоднішньому заході, що приурочений до свята «Покрова». У виконанні юних хористів прозвучали такі пісні як «Україно моя, Україно!», «Не смійся з мене», що своїм щирим співом та ніжними дитячими посмішками зворушили присутніх гостей.

Ломоносова Марина Іванівна, художній керівник хору: “Ми приймаємо участь у цьому заході вперше і нам надзвичайно сподобалось. І діти, і батьки у дуже піднесеному настрої. Я хочу сказати, що одна з пісень «Україно, моя Україно!» прозвучала не просто так, адже Україна – це наше життя, це майбутня держава для наших дітей та наступних поколінь . Я бажаю усім батькам завжди бути поряд із своїми дітьми, бути для них захистом та підтримкою з перших кроків, щоб усі їх дії та вчинки були спрямовані на добро для нашої країни та на славу Божу.”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *