«Рекомендуємо курс «Пологи в радість» всім молодим парам!»: Павло та Альона Федорчук

Пологи в радістьВітаємо  з народженням сина учасників курсу «Пологи в радість» Павла та Альону Федорчук. Вони діляться своїми враженнями від пологів.

“За декілька місяців до народження нашого малюка, ми дізнались про курси «Пологи в радість», що веде Іванна Братусь. Це було вже дуже доречно для нас і ми почали відвідувати заняття!  Ми мали дуже віддалене уявлення про підготовку до пологів, догляд та виховання малюка. Виявилось багато чого потрібно зробити до пологів! В тому числі стосовно фізичного і психологічного розвитку малюка! Мені, як татові, було особливо цікаво дізнатись про те, як допоагати дружині під час перейм та потуг, можливість братии участь у самих пологах, чудо зустрічі з малюком з перших хвилин його появи на світ. Тепер порекомендував би всім парам. Цк запам’ятається на все життя. Дружина ж була поінформована про всі аспекти догляду за дитиною, післяпологового періоду, початку лактації, не говорячи про всі тонкощі вагітності.

Для мене, як для жінки, булла важлива присутність найближчої людини в пологах. Чоловік мене підтримував, підбадьорював, заспокоював, гладив. Під час перейм мені не потрібен був масаж. Чоловік просто дивився на мене та співпереживав, від цього робилося легше, що хтось ділить зі мною мій біль і я не сама.

Чоловік займався всіма організаційними моментами, я не могла це зробити. Він розкладав речі, подавав воду, серветки , обтирав мене від поту. Під час перейм боль полегшувало дихання та позиції, яким нас навчили, мені вдавалося розслабити м’язи живота. Коли перейми були ще дуже сильні, допомагало покачування на м’ячі.

Після народження дитини, малюка одягнули і тато зустрічав нашого сина в цьому світі, хвалив за роботу під час пологів та втішав. Це зворушливі моменти зустрічі. Мені здається, що присутність підготовленого тата у пологах просто необхідна для мами й дитини, всіх членів сім’ї, це так об’єднує.

Вдячні авторці курсу та всім спеціалістам й керівництву галереї «Соборна», просвітницького центру за важливу та необхідну роботу. А всім молодим парам рекомендуємо братии участь в прекрасних заняттях курсу «Пологи в радість».”

Паша та Альона Федорчук

Нагадаємо, курс «Пологи в радість» – лекційно-практичний курс, що допомагає підготуватися до пологів та батьківства, є інтерактивним та цікавим, корисним та сповненим приємних моментів, зустрічей, творчості та вражень. Курс включає 12 тем, що піднімають всі аспекти вагітності, розвитку внутрішньоутробного малюка, пологів, догляду за дитиною, грудного вигодовування.

З майбутніми батьками працюють:

Іванна Братусь – автор-ведуча курсу «Пологи в радість», к.пед.н., православний психолог, спеціалізація «пре- та перинатальна психологія та психологія батьківства», стажувалась в акушерських службах Великої Британії,  працює в цій сфері 15 років, автор статей та тренінгових курсів.

Артем Чернов – лікар акушер-гінеколог, спеціаліст кафедри акушерства і гінекології НМАПО ім. П.Л. Шупіка, працює в пологовму будинку №1.

Марія Лукаш –лікар-педіатр, аллерголог.

В курсі беруть участь клірики різних храмів Київської єпархії, які діляться своїм батьківським досвідом та дають духовні настанови.

Подбати про свого малюка до народження  ви можете долучившись до занять.  Перше заняття відбудеться 3 го вересня о 18.00 в галереї «Соборна» (Київ, М.Либідська, Залізничне шоссе,3 ). Для участі потрібно зареєструватися: (044) 529 03 59.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *