“Дитяча безпосередність в мотивах вальсу… та коли збуваються мрії…” (+Фото)

IMG_242223 травня в галереї “Соборна” пройшов традиційний дитячий весняний бальний салон “Бал у країні мрій”. Хлопці та дівчата, юні Леді та Джентльмени, та їх батьки побували на святі музики, етикету та гації. Учасники балу долучались до професіних майстер – класів з повільного вальсу, ігор та хороводів. Традиційно під час балу пройшла благодійна акція у підтримку багатодітних родин. IMG_2361Усі охочі змогли придбати художні роботи виконанні руками майстрині Ірини Матвієнко. Організаторами заходу стали Православний центр розвитку сім’ї «Сім’я в радість» та клуб бального танцю для молоді «Ренесанс», що діють при просвітницькому центрі кафедрального собору УПЦ. Цього разу більше сотні дітей змогли поринути у атмосферу вишуканності у поводжені, при спілкувані, вивчити правельні манери. Насправді бал – це захід, присвячений танцям. Тому вкрай непристойно, прийшовши на бал, уникати участі в танцях, нікого не запрошувати і відмовлятись від запрошень.

Дякуючи тому, що на передодні балу учасники отримали можливість під керівництвом хореографа Андрія Лісовського (клуб бального танцю “Ренесанс”) та помічниці хореографа Вероніки Завгородньої вивчити ази бального, історичного танцю учасники свята кружляли по залу та не пропускали жодної мелодії.

IMG_2332За допомогою такого роду культурно – просвітницької роботи дітям з маличку прививаються поняття гідної поведінки в суспільстві та у сім’ї. Культура поведінки – це почуття високої людської гідності, яке визначає поведінку людини в різних умовах: у дитсадку, вдома, на вулиці, на очах у всіх і наодинці із собою.

Однією з умов, що сприяє правильному вихованню, є дружні, теплі взаємини між членами сім’ї. Вони створюються на основі спільних переконань, інтересів і переживань, взаємної любові і поваги, участі всіх у створенні культурних і зручних умов життя. Якщо дитину з раннього віку привчати культурно і ввічливо розмовляти, рахуватися з інтересами інших, стримувати себе, а іноді й поступатися своїми інтересами з поваги і любові до близьких, то повага до батька і матері, до старших членів сім’ї, а також до всіх інших людей, ласкаве ставлення до них стають для неї нормою щоденного життя. Батько й мати для дитини – взірець для наслідування.

IMG_2340Те, як вони діють, як поводять себе, як розмовляють один з одним, як говорять про інших стає для дітей еталоном. Особливого досвіду вони не мають і не можуть внести вжиття сім’ї якихось змін. Крім того, усе природне сприймається значно глибше і легше, ніж те, що викладається, рекомендується.

Виховувати культуру поведінки – це постійно турбуватися про те, щоб у дітей зростала культура людських відносин, щоб ставала щедрою на ласку, добро, увагу, допомогу і турботу дитяча душа і щоб усі ці якості виявлялися в приємних для оточуючих формах поведінки. Бальні салони є унікальною платформою для допомоги батькам у вихованні гідного члена суспільства.

Братусь

Іванна Братусь – керівник центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість»

Іванна Братусь – організатор балу, керівник Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість»:

Дитячі бали, які для галереї «Соборна» вже стали традиційними, – це спільний проект клубу бальних танців «Ренесанс» та Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість». Зважаючи на те, що ми займаємося в першу чергу просвітницькою роботою, культурно-просвітницька робота наближає до більш глибшого усвідомлення необхідності культурного виховання для особистості. Навіть святі зауважували, що від душевного потрібно переходити до духовного. Особливо потрібно зауважити, наскільки сучасна молодь, зокрема учасники клубу «Ренесанс», відповідально ставиться до підготовки балу. Цьогоріч навіть організовані спеціальні майстер-класи, де маленькі дебютанти зможуть вивчити ази вальсу. Маємо надію, що цьогоріч протягом вечора музики, танців та реверансів залу галереї заповнять радісні маленькі принци, принцеси та казкові герої.

Сьогодні учасників балу радували своїми виступами: маленькі артисти Народного художнього колективу ансамбль – танцю «Нью-анс» художні керівники Владислав та Олена Товбер (www.new-ans.com.ua),  Клуб бального танцю для молоді «Ренесанс», художній керівник Андрій Лісовський, колектив спортивно-бального танцю «Grandes» творчий центр “Шевченковец”, філії “Дельфін», керівник Олександра Вакуленко, переможці Всеукраїнських турнірів з бального танцю Андрій Яцелєнко та Катерина Кузьмич.

IMG_2402Дякуючи виступам партнера проекту Народного художнього колективу ансамблю танцю “Нью -анс” усі присутні мали можливість поринути до казок із дитинства. веселий танок “Полька – Солодкий сюрприз” незаперечно повертав до історії бабусиних казок знаних із малку.

Ніжним виконанням вальсу усіх порадувала маленька співачка Віолетта Безкоровайна, педагог Олена Берая, школа вокалу «Гармонія», (www.harmonia.kiev.ua)

beluga

Белюга Тетяна, директор школи вокалу “Гармонія”

Вітання від партнера весняного балу “Бал у країні Чудес”, засновника та директора школи вокалу “Гармонія” Белюга Татьяна – “Від мене особисто і від усіх учасників школи вокалу “Гармонія”, висловлюємо щиру подяку за чудовий весняний бал! Як світло, радісно він пройшов! Щастям для всіх було взяти в ньому участь, погода нам сприяла! Всі дуже задоволені, нас поєднала музика і любов до неї! Краса її – це гармонія випадку і добра. Хочеться подякувати, сказати величезне спасибі організаторам за те, що запросили нас на такий гарний захід. У нас залишилися найяскравіші враження. Нам здається, що такі заходи дуже потрібні в наш час. І у наших дітей залишилися найприємніші, красиві, яскраві враження”.

Протягом балу образи у фотографії створювали професійний фотограф Юрій Павлов, та його юні учні фотографи Матфєй Братусь та Ірина Тернавська.

IMG_2388Окремо потрібно також відзначити внесок у організацію балу та висловити слова подяки партнерам, Творчій майстерні «My parti» (www.mi-parti.com.ua), яка допомогла створити бальний настрій усім присутнім і надала історичні костюми для організаторів балу, дякуючим яким усі з легкістю поринали у казку. Насправді “Mi-Parti”, це не просто прокат карнавальних костюмів для дітей і дорослих, але й  створення яскравого і неповторного образу для святкового заходу. У костюмерній представлені карнавальні, історичні, формені та сценічні костюми. Великий асортимент тематичних костюмів на прокат дозволить втілити в життя будь-які Ваші фантазії. Завдяки творчій майстерні «Mi-Parti» підібрати для себе історичний костюм напрокат в Києві легко і просто. У костюмерній перед Вами відкриється широкий спектр епох і періодів, а костюмер зі смаком підбере костюм і аксесуари відповідні моді того часу.

Також цього дня уже постійний партнер галереї “Соборна” столичний дитячий парк атракціонів Happylon (www.kiev.happylon.com) подарували всім виступаючим на балу 50% знижку на атракціони. У парку Happylon дуже багато атракціонів, для дітей різного віку. ДІти зможуть покататися з компанією на спеціальних бамперних машинках, випробувати на особистому досвіді вільне падіння зі спеціальних вишок (вежі), разом з дітьми пострибати на всіма улюблених батутах, а так само від душі повеселитися за різноманітними ігровими автоматами, відеостимуляторами та іншими установками.

Отож, можна з впевниністю сказати, що сьогоднішнє свято вдалось. І діти і батьки покидали зал галереї “Соборна” із посмішкою та вдячність за чудово проведений час та запитували коли наступний бал.

Організатори дякують усім хто був причетним до такої благородної справи та мають надію на подальшу плідну співпрацю. Дякуємо всім волонтерам заходу  за підтримку та допомогу у створенні свята, зокрема, Наталії Гончарук (благодійна ярмарок), Єлізаветі Татарчук, Світлані Соколовій  – допомога у прикрашенні зали, учасникам Клубу бального танцю “Ренесанс” – Максим Газнюк, Наталья Павлюк, Хижняков Алексей, Сергей Греков, Богдан Коваль та інші.

Наступний бал заплановано на кінець жовтня 2015р. Слідкуйте за анонсами. До зустрічі!

***

IMG_2569

Чухрій Соломія та Захар

Соломія Чухрій, учасники дитячого балу “Я сьогодні вперше на балу і мені тут дуже – дуже сподобалось. Тут я побачила різні майстер – класи з танців. Мені буде наука більше навчатись таким же танцям – вальсу, польці, фокстроту. В цьому залі дуже добре, весело та вишукано. Ще ми з учасниками сьогодні пограли в гру – танець який називається Струмочок. Я хочу побажати дітям які сьогодні неприйшли на цей чудовий бал щоб коли буде наступний і буде нагода навчитись чомусь новому в тому числі танці. Нехай приходять тому, що тут весело, гарно і дуже добре і зкористю можна провести час. Приходьте обов’язково!”

IMG_2449

Андрій Яцеленко та Катерина Кузьмич, переможці всеукраїнських турнірів з бального танцю

Катерина Кузьмич, учасниця балу – “На мою думку в сьогоденні бальні танці є дуже важливими і бальні танці були сучасними завжди. Бальна культура – це дуже гарно, особливо для хлопців. Це вивчення етикету зазвичай діти які займаються бальними танцями є дуже підтянуті, дуже вихованими. серед моїх друзів дуже багато дівчат та хлопців які займаються танцями в тому числі і вивченям бальної культури та етикету. Особливо я хочу відмітити хлопців. Які дуже виховані та ввічливі, добрі і чудові друзі. Дійсно дуже приємно спілкуватися з такими людьми. Бальний колектив – це справжня сім’я. Якщо діти уміють танцювати – це ніколи для них небуде мінусом, а навіть навпаки – це вміння буде їхньою перевагою та плюсом. Зазвичай у дітей які займаються танціми немає проблем зі здоров’ям на відмінно від їх однолітків. На мою думку бальна культура вже багато років популярна і дякуючи таким бальним салонам в якому ми сьогодні приймаємо участь вона буде популярна ще не одне покоління. Я маю надію, що на наступний бал який відбудеться в осени ще більше дітей долучаться до нас. Запрошуємо буде дуже цікаво. У вас ще є час на підготоку!”

IMG_2507Андрій Яцеленко учасник балу – “Я бажаю усім людям по можливості займатися бальними танцями і нетільки. Можливо і навіть іншими видами спорту. Бальна хореографія – це наша улюблена справа. Займайтесь будь – якими танцями і неважливо скільки вам років, чи вам 15 чи 20  чи вам 40 років тому, що в першу чергу – це покращить ваше здоров’я як фізичне так і емоційне. Я дуже радий, що ми прийняли участь в сьогоднішньому заході. І маю надію, що наш танець припав до душі глядачам і можливо дякуючи йому хтось із учасників прийняв для себе вірне рішення та із завтрашнього дня буде займатися вивченням бальної культури та танців. “

IMG_2510

Безкоровайна Юлія та Віолетта

Безкоровайна Юлія (мама) – “Нам сьогодні тут дуже сподобалось. На мою думку такі бали потрібно влаштовувати адже діти прийши всі дуже гарні. Дівчатка в гарних сукнях хлопчики навіть із метеликами їх протягом всього заходу навчали гарним манерам. Ми займаємося у вокальній столичній школі “Гармонія” моє донечка зараз створює перші кроки у вокальній майстерності і звісно їй потрібно вміти і танцювати і правильно поводитись у суспільстві. Особливо мене порадувало, що сьогодні буквально за декілька годин вона освоїла ази вальсу. Я дуже дякую хореографу адже з дітьми звісно набагато важкіше працювати ніж з дорослими, але у нього все получилось як найкраще. Я також хочу побажати дітям щоб вони насолоджувались дитинством, вірили у казки – принців та принцес та непоспішали дорослішати. І щоб для них організовували по більше таких балів дякуючи яким вони поринають у світ казки. Так як нажаль зараз у реальному життя казки дуже мало тому такі заходи потрібно влаштовувати, щоб чим більше дітей мали справжне дитинство.”

Просимо вашій увазі фоторепортаж від Матфєя Братусь.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *