Учасники клубу «Зростаємо разом» обговорювали тему: «Як запобігти кишкових інфекцій»

GEDSC DIGITAL CAMERAКлуб «Зростаємо разом»  об’єднує батьків дітей різного віку, які хочуть знати більше про виховання, розвиток та оздоровлення дітей. Цього разу  батьки  разом з педіатром, алергологом Марією Федорівною Лукаш обговорювали важливу тему  – «Як діяти під час кишкових інфекцій?».

Піднімались такі важливі питання:

  • Що робити для профілактики кишкових інфекцій;
  • Які кроки мають робити батьки, якщо у дитини спостерігається розлад шлунку;
  • Ознаки рота вірусної інфекції та первинна допомога;
  • Правила гігієни під час приготування їжі;
  • Як правильно харчуватися дітям першого, другого  та третього року життя.

GEDSC DIGITAL CAMERAМарія Федорівна Лукаш, досвідчений лікар-педіатр рекомендує:

«Перший крок для всієї сім’ї   – побудувати систему здорового харчування для своєї сім’ї.  Дитина  росте в сім’ї і наслідує  звички та спосіб  життя батьків.  Слід пам’ятати, що  в харчуванні дитини має бути достатня кількість овочів, фруктів, корисних вуглеводів та білків, що підбираються  відповідно до віку дитини. Рекомендовано для дітей нежирні кисломолочні продукти, нежирні сорти м’яса, перепелині яйця.

Продукти, з «столу дорослих» не слід давати дитині, особливо ті, я в яких містяться консерванти, харчові барвники.  Категорично не можна давати дитині консервацію, сосиски, ковбаси, копченості,  солодощі з кремом, газовані напої, соуси.

Батьки мають також намагатися підбирати для дитини  солодощі максимально корисні для здоров’я, замінювати цукерки пастилою, навчити вживати дитину сухофрукти замість солодощів; пити чисту воду замість пакетованих соків .

GEDSC DIGITAL CAMERAДругий крок – навчитися правильно мити руки. Дивно, що про це потрібно говорити в наш час, однак, це дуже  важливо, самим правильно мити руки та навчити свою дитину змалечку це робити правильно за спеціальним алгоритмом.  Наприклад, можна користуватися схемою миття рук, яку знають всі медики і навіть роздрукувати її та повісити вдома біля рукомийників.

Третій крок – знати яку саме первинну допомогу можна надати дитині під час розладу шлунку, кишковій інфекції  до візиту лікаря.

Четвертий крок – спостерігати за своєю дитиною та помічати   реакцію на ту чи іншу їжу; спостерігати за станом здоров’я дитини.  Саме дбайливі батьки можуть помітити початок хвороби та чітко  описати всі симптоми лікарю.

Важливо, щоб батьки мали і відповідні знання й навички допомоги дитині; впевнено почували себе під час різних ситуацій; а також обов’язково зверталися до лікаря для консультацій та лікування. Хочу також додати, що батьки дітей раннього віку навчаються діяти в різних ситуаціях, стикаються з різними хворобами дітей, знаходяться в процесі постійного навчання. Тому доцільно приходити до лікаря не тільки,ю коли дитина вже захворіла, а й для отримання  консультацій  з профілактики  і дружньої бесіди.

Наступна зустріч клубу «Зростаємо разом» 12 травня об 11.00. Тема  – «Аптечка сім’ї . Готуємось до літнього періоду».

Довідки за телефоном: (044) 529 03 59.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *