Учасники тренінгу «У світі професій» відкрили для себе світ фотомистецтва (+Відео)

IMG_4173-001Стараннями Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість» та друзів галереї «Соборна» активно продовжується тренінгова програма для підлітків «У світі професій». Цієї суботи на учасників тренінгу чекав захоплюючий майстер-клас з фотомистецтва. Своїм досвідом з дітьми поділився професійний фотограф Юрій Павлов.

У сучасному світі фотографія займає вагоме місце та ніколи не втрачає популярності. Неможливо уявити гарний журнал, інтернет-сайт чи рекламну продукцію без яскравих, сповнених емоціями знімків, які інколи здатні промовляти до нас краще, ніж слова. Фотографія дає нам змогу побачити цілий світ, закарбувати найщасливіші моменти життя та навіть пізнати історію людства. До речі, слово «фотографія» походить від грецьких слів «фото», що означае світло, і «графос» – малювання, тож буквально фотографія – це малювання світлом.

На занятті діти отримали основи фотографії: дізналися, як влаштований цифровий дзеркальний фотоапарат, як він працює і як його правильно використовувати. Адже запорука успіху фотографа – це знання фотоапарата та вміння робити технічно правильні знімки. Тож тепер дітям добре відомі такі поняття, як діафрагма, витримка, світлочутливість, а також види об’єктивів та використання фотоспалаху. Після теоретичної частини учасники під керівництвом професіонала перейшли до активної практики та навчилися робити портретні знімки.

У майбутньому планується провести ще декілька практичних занять з основ фотографування, зокрема учасники тренінгу ознайомляться з використанням студійного світла.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *