Піст – час посиленої молитви

11001565_970466832978233_4332918020292627443_o24 лютого читання другої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у храмі на честь Усіх святих комплексу будівництва Кафедрального собору очолив настоятель храму – митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Великий покаянний канон святителя Андрія Критського – високохудожній і глибоко алегоричний твір церковної гімнографії, що включає 250 тропарів. Тут зібрано все з метою пробудження душі від гріховного приспання і розташування її до самовипробування, самоосуду і каяття.

«Преизряднейший таинник покаяния», яким ім’ям Свята Церква гідно ублажає творця Великого канону преблаженного пастиря Критської Церкви святого Андрія, зібравши в цьому каноні воєдино події старозавітної і новозавітної історії від падіння праотця Адама до Вознесіння Христового, викладає їх в дусі глибокого сердечного сокрушення, з незвичайним мистецтвом докладаючи кожне з них до стану грішної душі. Зі священної скарбниці Письма він витягує найсильніші спонукання до покаяння і морального виправлення.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *