Студенти МАУП знайомляться з життям Афону (+ВІДЕО)

IMG_1899-001Свята гора Афон не може залишити байдужою жодну душу, адже кожна душа за природою – християнка. Афон – це дивовижне святе місце, яке постійно випромінює незриме сяйво Божої благодаті. Все в ньому має якусь надзвичайну піднесеність та одухотвореність, а близькість Бога та Божої Матері відчувається тут кожним і не вважається чимось неможливим.

Доторкнутися до життя Афону стало набагато простіше завдяки унікальній фотовиставці відомого грецького фотографа Костаса Асіміса «Наш Афон». Виставка відкриває блаженний світ Афону та дозволяє відчути той неповторний афонський дух, який так приваблює паломників.

19 лютого просвітницький проект галереї “Соборна” про життя Святої гори «Наш Афон» презентували у Міжнародному бібліотечно-інформаційному центрі ім. Ярослава Мудрого Міжрегіональної Академії управління персоналом. Активну участь у відкритті виставки взяли студенти та співробітники Академії.

Відкрив захід чудовими церковними піснеспівами хор храму святої Ксенії Петербурзької. З вітальним словом виступив благочинний Печерського благочиння, настоятель храму на честь святителя Миколая Чудотворця при сімнадцятій міській лікарні Києва протоієрей Володимир Косточка. Священик розповів про духовну спадкоємність Києво-Печерської Лаври від Святої гори Афон та вручив від імені колективу просвітницького центру Кафедрального собору ікони Божої Матері «Знамення» проректору з наукової роботи МАУП, доктору політичних наук, професору  Миколі Головатому та директору Департаменту поза навчальної роботи МАУП Валентині Слісаренко.

В свою чергу, Микола Федорович Головатий відмітив актуальність виставки та неабияке значення духовності у житті всього світу. Також з вітальним словом виступив доцент кафедри теології МАУП протоієрей Сергій Коцар. Про особливості Святої гори Афон студентам розповів журналіст, співробітник Паломницького центру УПЦ та автор фільму про Святу гору Олександр Ворсін.

Переглянувши виставку, розумієш, що Афон дає бажання змінити себе на краще, хоча б трішки піднятися по непростим сходам духовності, стати хоча б на один крок ближче до Бога. Побачити світ афонських монахів через призму об’єктиву Костаса Асіміса у Міжнародному бібліотечно-інформаційному центрі ім. Ярослава Мудрого МАУП можна до 19 березня.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *