День святого Миколая у храмі Всіх святих (фоторепортаж)

IMG_1200-00119 грудня, у День пам’яті святителя Миколая Чудотворця, у храмі на честь Всіх святих комплексу будівництва Кафедрального собору була звершена святкова Божественна літургія. Урочисте Богослужіння очолив благочинний храму протоієрей Віктор Дреботій у співслужінні кліру.

Цього дня вшанувати пам’ять святого прийшло багато парафіян, в тому числі з дітьми, адже сьогодні свято одного з найвідоміших і найшанованіших святих християнського. Святий Миколай прославився як великий угодник Божий і невідступний помічник стражденним. І донині його допомогу і заступництво відчувають безліч людей.

Святий угодник ще за земного життя здійснив немислиму кількість чудес, прославився як умиротворитель ворогуючих, рятівник від марної смерті, заступник моряків і незаможних. Святий Миколай чудесним чином врятував свою паству від голоду, а, будучи ще молодою людиною, в одній з морських подорожей воскресив моряка, що розбився насмерть.

Відомий святитель Миколай і своєю постійною турботою про дітей. Не випадково у православних виникла традиція цього дня дарувати малечі подарунки. Також діти моляться святому Миколаю про допомогу у навчанні.

Одним з кращих способів вшанувати пам’ять улюбленого святого є справи милосердя. У День святого Миколая проводиться багато благодійних акцій, а також відзначається Міжнародний день допомоги бідним.

По завершенні Богослужіння усім діткам були вручені святкові подарунки.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *