У Державній науково-педагогічній бібліотеці Сухомлинського завершилася виставка “Наш Афон”

IMG_934614 грудня у Державній науково-педагогічній бібліотеці імені Василя Сухомлинського відбулося закриття фотовиставки Костаса Асіміса «Наш Афон». Впродовж місяця просвітницький проект галереї «Соборна» приймало 2-ге Шевченківське благочиння Київської єпархії. Бібліотека Сухомлинського стала дев’ятим місцем столиці, яке відвідала виставка.

Відвідувачі отримали змогу ознайомитися з життям тисячолітньої святині Православ’я. За переказами, Сама Пресвята Богородиця проповідувала тут віру в Христа і отримала від Бога цю землю в Свій Уділ. Тому Афон називають Уділом або Садом Пресвятої Богородиці. Це одне з найсвятіших місць на землі, що випромінює незриме Небесне сяйво.  Протягом багатьох століть ченці – люди, які пішли від мирської суєти заради спілкування з Богом – моляться тут за весь світ. Життя на Афоні йде по зовсім іншим – духовним законам.

Вирватися з мирської суєти та доторкнутися до неповторної духовності Святої гори Афон з 23 грудня можна у Національній бібліотеці України для дітей.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *