Пастир іде позаду свого стада і дивиться, щоб ніхто не згубився. А попереду веде всіх нас Господь…

IMG_9367-0015 липня на 79 році життя відійшов до Господа Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир після тривалої і виснажливої хвороби. Митрополит Володимир був видатним ієрархом, якого добре знали і цінували у всьому православному світі. Блаженнішийбув духовним  батьком мільйонів православних вірних та людина, яка впродовж усього життя щиросердно любила Україну. Особливу увагу в останні роки свого життя Блаженніший Митрополит Володимир звернув на зведення в Києві Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового та Духовно-просвітницького центру Української Православної Церкви.

«Освяченням місця, Хреста й закладенням першого каменя під будівництво Кафедрального собору Воскресіння Христового в столиці України розпочато грандіозний проект в історії нашої країни, який дозволить консолідувати суспільство навколо високої духовної місії – зміцнення фундаменту духовності силами всіх, для кого є цінними ідеали Святого Православ’я.» Блаженніший Митрополит Володимир.

І хоча самої споруди ще немає, 5 років тому 23 листопада 2009 р. з благословення настоятеля Кафедрального собору Блаженнійшого Володимира, була відкрита галерея «Соборна». Також було прийнято рішення не очікувати завершення будівництва та розпочати роботу духовно-просвітницького центру. Божим промислом ця дата співпала із днем народження Блаженнійошго Владики.

Основним завданням центру є  духовне відродження та культурне оновлення яке реалізується в різносторонніх  духовно – просвітницьких, соціальних та творчих проектах які втілюються в життя професіоналами в різних сферах.

На сьогоднішній день в центрі функціонує більше як двадцять п’ять проекту, а також чітко визначені напрямки роботи. Які несуть в собі духовно – просвітницьку основу для формування освіченого та згуртованого суспільства як серед дітей так і серед молоді та дорослих. Для кожної людини яка шукає відповіді на питання про Бога, віру та спасіння, духовно – просвітницький центр пропонує недільні школи, дитячі студії, клуби та багато іншого.За п’ять  років у центрі активно розвинувся  напрямок роботи з дітьми: зустрічі недільних шкіл, всеукраїнські – фестивалі, виставка та виставки – конкурси , особлива увага приділяється духовно – просвітницьким бесідам які проводяться з провідними богословами як україни так і за кордону Підтримку центру висловлюють голови Синодальних відділів УПЦ, представники культури та мистецтв, шоу-бізнесу, представники засобів масової інформації,із різних регіонів України.

Блаженійший займає особливе місце в серцях співробітників просвітницького центру Щоб вшанувати пам’ять свого наставника, духовного батька 23 листопада з нагоди дня народження почившого владики, галерея “Соборна”(просвітницький центр кафедрального собору УПЦ) та Фонд Пам”яті Блаженішого Митрополита Володимира відкрили спільний проект фотовиставку присвячену його світлій памяті під назвою: «Пастир наш добрий: Блаженніший Митрополит Володимир». Співавторами виставки стали: Митрополит Переяслав – Хмельницький та Вишневський Олександр, фотограф ієрей Максим Брусника, фотохудожник Ігор Граченко, художниця Жанна Рудницька та юна художниця Маргарита Головакіна. 

Цього дня у галереї “Соборна” відбувся День пам’яті Блаженнішого Владики Володимира.

Фоторепортаж – Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *