Виставку «Наш Афон» представили у Другому Дарницькому благочинні

IMG_1176-002У вересні просвітницький проект «Наш Афон» приймає Друге Дарницьке благочиння. 20 вересня у Палаці культури «Дарниця» відбулося відкриття відомої фотовиставки. У заході взяли участь Голова Парафіяльної ради та ключар Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового єпископ Бородянський Варсонофій, директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко та керівництво Палацу культури. Ініціативу Другого Дарницького благочиння також підтримали Дарницька районна адміністрація та Собор святої рівноапостольної княгині Ольги.

Владика Варсонофій розповів про життя Святої гори, подякував організаторам та звернувся до всіх з архіпастирським словом:

«Виставка є дуже актуальною на сьогоднішній день і є цікавою для кожної людини. Афон – це сад духовного очищення, сад який приносить основний плід – молитву. Монахи-святогорці творять молитву за себе і за весь світ, за кожного з нас. Особливо в цей складний час молитва необхідна для нашої держави України. Не кожна людина може побувати на цій Святій горі, але сьогоднішня виставка якраз дає можливість доторкнутися до святинь, до святогорських старців, від яких ми можемо почерпнути корисне для свого спасіння і духовного розвитку. Обличчя, які ми бачимо на фотографіях – і під час молитви, і під час послушання – дійсно випромінюють тепло, любов і надихають нас на необхідну любов до Бога, до ближнього та молитву», – зазначив владика.

З вітальним словом також виступила директор Палацу культури “Дарниця” Ніна Кузнєцова:

“Дуже вражена, що галерея «Соборна» та Свято-Ольгинський собор виступили з ініціативою провести у нас таку цікаву виставку. Протягом цих 20 днів ми не будемо закривати цей зал, щодня у нас багато відвідувачів, тож багато гостей нашого району зможуть побачити цю унікальну експозицію. За специфікою діяльності я досить часто бувала на о. Крит. Мене надзвичайно вразило, що така благородна, високохудожня людина – Костас Асіміс – вирішив подарувати Україні ці прекрасні фотографії, щоб якомога більше наших жителів змогли ознайомитися з культурою цієї чудової країни та однієї з найшановніших святинь Православ’я. Я безмежно всім вдячна, вітаю вас у нашому чарівному Палаці культури. Не зважаючи на скрутні часи, які переживає наша держава, до нас приходить дуже багато діток, дорослих, ми кожному надаємо можливість творчого розвитку“.

Урочистий захід супроводжувався виступом Дитячого хору.

Нагадаємо, протягом декількох місяців 2013 року на території України перебувала правиця великомученика Георгія Побідоносця. Під час перебування Афонської святині у Києві, на місці будівництва Кафедрального собору, відомий грецький фотохудожник Костас Асіміс спільно з галереєю «Соборна» організував просвітницьку виставку «Наш Афон». По завершенні автор виставки передав у виставковий фонд галереї 84 роботи. Після цього було прийнято рішення надати громадськості можливість доторкнутися до життя Святої гори Афон через призму об’єктиву. З того часу виставка подорожує благочиннями Києва.

У Палаці культури “Дарниця” фотовиставка триватиме до 10 жовтня.

 Анастасія Стадник, Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *