Підійшов до завершення літературний конкурс «Зроби свій вибір, збережи життя»

3750cec8aaaa9dff79700a4982c35862_XLДуховно-просвітницький центр Кафедрального собору, Православний центр розвитку сім’ї «Сім’я в радість» підвели підсумки літературного конкурсу «Зроби свій вибір, збережи життя», присвячений темі збереження життя та протидії абортів, який тривав впродовж року. Мета конкурсу – привернути увагу суспільства до проблеми дітовбивства.

Конкурсні твори стануть в нагоді в просвітницькій та профілактичній роботі з аудиторією різного віку, будуть корисні священникам, психологам, соціальним педагогам, медичним працівникам у духовно-просвітницькій та психологічній роботі у даній тематиці. Адже кожен твір – це не просто лекція, яку ти прослухав, а чиясь життєва історія, що торкається душі, спонукає замислитися та запам’ятовується. Жоден читач не залишиться байдужим до проблеми ненароджених дітей, надіслані проза та поезія можуть змінити життя, привести до глибокого розуміння біблійної істини, що кожна дитина унікальна і неповторна, створена Богом для щастя і життя.

Конкурс проводився за підтримки Синодальних відділів УПЦ у справах сім’ї, з проблем біоетики та етичних питань та Видавничого відділу.

Духовно-просвітницький центр рекомендуватиме публікацію творів авторів-переможців у друкованих виданнях та на сайтах партнерів.

Переможці конкурсу:

–          За кращий духовно-просвітницький зміст

Іван та Оксана Онищенки «І буде син…» (п’єса)
Протоієрей Василій Мазур «Богданчик»
Вера Бойченко «Мой нерожденный малыш»

–          За   краще відображення теми конкурсу:

Савчук А. «Не вбивай мене, мамо»
Вероника Захарова (Черних) «Поколение, жаждущее правды»
Наталія Пєтєльнікова “Вибір ціною в життя”

–          За    літературну майстерність  

Роксолана Жаркова «Макові сни»
Елена Бажова «Письмо от мамы»
Марія Мбуела «О ней»

–          За актуальніcть в сучасному світі

Е. Велигорская «Невинное дитя, убитое в утробе»
Оксана Корнієнко «Зміна координат»,
Петро Гайворонський «Лариса»

Дякуємо авторам за служіння словом, за активну життєву позицію та бажаємо натхнення у подальшій літературній творчості!

Оксана Онищенко, учасниця конкурсу, 1441486_1392804247660477_1121163873_nспівавтор п’єси «І буде син»:

Мій батько, Іван Онищенко – професор Київського університету ім. Т. Шевченка, історик, захоплювався літературною творчістю. В нього вийшла збірка оповідань. П’єса “І буде син…” була одним з головних творів його життя. Він задумав цю п’єсу ще в семидесяті роки. Він завжди був противником абортів, вважав, що це вбивство людини, навіть тоді, коли офіційна медицина так не вважала. А ще його дуже турбувало легковажне ставлення жінок і медицини до жіночого здоров’я. Він казав, що на фронті загинуло багато молодих людей, цвіту націі. А під ножем гінекологів загинуло ще більше людей, майбутнє нашої країни. Тато вважав це злочином і намагався привернути увагу до цього питання.

П’єса була готова і її схвалили, навіть в театрі ім. І.Франка хотіли ставити. Та потім щось цьому хавадило. Повернувся він до цієі теми вже наприкінці життя. Ми з ним переробили п’єсу, він дозволив мені змістити акценти на християнську тему і сам зацікавився православною концепцією теми.

Прийшлось багато перероблювати, щоб осучаснити діалоги і загальну структуру подій. Тато писати вже не міг, лише дещо коректував. Я зачитувала йому нову версію і він давав свою оцінку.

Загалом ця ідея повністю його. Він давно її виношував і до кінця життя переживав, що суспільство так легковажить з життями дітей, що мають природне право жити! Сподіваємося, п’єса ще побачить свого глядача.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *