В галереї “Соборна” відкрилась виставка картин, створених за участі онкохворих дітей.

01 червня, до Міжнародного дня захисту дітей в галереї «Соборна» розпочала роботу виставка картин художниці Ольги Гальчинської в рамках соціально-мистецького проекту «Діти», що він проводиться спільно з ГО «Здорове людство». Дорогоцінною можливістю доторкнутися до дитячих мрій і безмежної дитячої фантазії є створення картини разом з дитиною.

Арт-проект Ольги Гальчинської «Діти» складається з 2 частин. Перша – це презентація серії картин, створених спільно з дітьми з усієї України, що лікуються в Національному інституті раку та онкогематологічному відділенні НДСЛ «Охматдит» під час циклу мистецьких майстер-класів. Майстер-класи об’єдналися в проект «У світі дитячої фантазії», ініційований Ольгою Гальчинською і реалізований у співавторстві з її колегами – художницями Оленою Зарецькою та Інгою Єрмак за підтримки громадської організації «Здорове людство».

Завдяки майстер-класам циклу «У світі дитячої фантазії», які стали синтезом малювання, хенд-мейду і декорування, з’явилася низка неповторних робіт розміром 120 на 80 см, котрі вражають яскравістю кольорів. Роботи доступні для придбання і можуть зацікавити дизайнерів та декораторів інтер’єрів. Отримані від продажу картин кошти буде використано на лікування та реабілітацію онкохворих дітей. Друга частина експозиції арт-проекту Ольги Гальчинської «Діти» – картини, створені художницею упродовж останнього десятиліття на Україні та про красу України. Це – барвисті натюрморти та романтичні пейзажі, споглядання яких повертає душевний спокій і відчуття внутрішньої гармонії.

У офіційному відкритті виставки взяли участь: керівник просвітницького центру – галерея “Соборна”, Ксенія Зозуля, ініціатори проекту – талановиті художниці та педагоги з Ольга Гальчинська, Олена Зарецька, Інга Єрмак та  Катерина  Федорій  Координатор соціальних проектів ГО «Здорове людство».

Чудовим музичним подарунком для учасників заходу став виступ дітвори.

В рамках відкриття виставки для усіх охочих проходили майстер -класи з виготовлення листівок для онкохворих дітей з використанням різних технік декору та матеріалів,

а також пройшов перформанс від художників-волонтерів, які створити на ДВП-планшеті акриловими фарбами зменшену монохромну копію одної з дитячої картин, представлених на виставці.

Виставка триватиме до 1 липня 2016 року.
Місце проведення: Галерея «Соборна», просвітницький центр кафедрального собору УПЦ за адресою м. Київ, Залізничне шосе, 3.
Режим роботи: щоденно з 10:00 до 17:00.
Інформація за телефоном: +38 096 804 12 67, (044)529-03-59

Довідка:
Ольга Гальчинська – художниця і педагог (м. Київ). Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Працює в сфері станкового живопису. Член Національної спілки художників України. Учасниця численних виставок та конкурсів. Роботи художниці знаходяться в приватних колекціях України, Росії, США, Ірану.

Громадська організація «Громадські ініціативи охорони здоров’я «Здорове людство» – це об’єднання однодумців, які мають на меті підтримку людей з важкими захворюваннями (онкологія, ВІЛ/СНІД). З 2010 року ми проводимо соціальні програми, спрямовані на покращення емоційно-психологічного стану людей, які опинилися в полоні хвороби.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *