Арт-проект «ДІТИ» київської художниці Ольги Гальчинської , відкриється в галереї “Соборна”.

afisha+До Міжнародного дня захисту дітей -1 червня 2016 р. о 18-30  у столичній галереї «Соборна» розпочинає роботу виставка картин художниці Ольги Гальчинської в рамках соціально-мистецького проекту «Діти», що він проводиться спільно з ГО «Здорове людство». Створення твору мистецтва часто порівнюють з плеканням дитини, а появу ідеї нового твору із зародженням нового життя. Як маленькі діти, що потребують до себе цілодобової уваги, картини позбавляють художника сну, допоки на полотно не ляже останній штрих. Дорогоцінною можливістю доторкнутися до дитячих мрій і безмежної дитячої фантазії є створення картини разом з дитиною. Особливо зворушливими є мрії дітей, котрі щодня знаходять в собі сили боротися з важкою недугою. Їх фантазія – це їх дороговказ, джерело натхнення та віри в найкраще.

ОЛЬГА ГАЛЬЧИНСЬКА

Ольга Гальчинська – художниця і педагог (м. Київ)

Арт-проект київської художниці Ольги Гальчинської «Діти» складається з 2 частин. Перша – це презентація серії картин, створених спільно з дітьми з усієї України, що лікуються в Національному інституті раку та онкогематологічному відділенні НДСЛ «Охматдит» під час циклу мистецьких майстер-класів. Майстер-класи об’єдналися в проект «У світі дитячої фантазії», ініційований Ольгою Гальчинською і реалізований у співавторстві з її колегами – художницями Оленою Зарецькою та Інгою Єрмак за підтримки громадської організації «Здорове людство». Завдяки майстер-класам циклу «У світі дитячої фантазії», які стали синтезом малювання, хенд-мейду і декорування, з’явилася низка неповторних робіт розміром 120 на 80 см, котрі вражають яскравістю кольорів. Роботи доступні для придбання і можуть зацікавити дизайнерів та декораторів інтер’єрів. Отримані від продажу картин кошти буде використано на лікування та реабілітацію онкохворих дітей. Друга частина експозиції арт-проекту Ольги Гальчинської «Діти» – картини, створені художницею упродовж останнього десятиліття на Україні та про красу України. Це – барвисті натюрморти та романтичні пейзажі, споглядання яких повертає душевний спокій і відчуття внутрішньої гармонії.

Виставка триватиме до 1 липня 2016 року.
Місце проведення: Галерея «Соборна», просвітницький центр кафедрального собору УПЦ за адресою м. Київ, Залізничне шосе, 3.
Режим роботи: щоденно з 10:00 до 18:00.
Інформація за телефоном: +38 096 804 12 67, (044)529-03-59 ( www . soborna.church.ua)

Довідка:
Ольга Гальчинська – художниця і педагог (м. Київ). Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Працює в сфері станкового живопису. Член Національної спілки художників України. Учасниця численних виставок та конкурсів. Роботи художниці знаходяться в приватних колекціях України, Росії, США, Ірану.

Громадська організація «Громадські ініціативи охорони здоров’я «Здорове людство» – це об’єднання однодумців, які мають на меті підтримку людей з важкими захворюваннями (онкологія, ВІЛ/СНІД). З 2010 року ми проводимо соціальні програми, спрямовані на покращення емоційно-психологічного стану людей, які опинилися в полоні хвороби.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *