“Спеціальний майстер – клас для переможців…”

IMG_6479Протягом п’яти тижнів Великого посту в галереї «Соборна»  проходили традиційні майстер-класи з писанкарства. До майстер-класів було залучено майже 200 учасників. Під час кожного з них проводився конкурс на “Кращу писанку майстер – класу” і  на переможців по завершені чекав сюрприз, а саме участь у професійному майстер-класі з писанкарства у Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара».


В суботу, 14 травня, десять переможців змогли глибше пізнати традиції української землі, і в тому числі писанкарства. Допомагала їм в цьому 
Лариса Леонідівна Головня – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, з 2007 року керівник гуртка писанкарства підліткового клубу «Оберіг» ЦСПК «Щасливе дитинство», технік-реставратор по тканинах в Українському Центрі Національної культури «Музей Івана Гончара».

Дві години майстер-класу в надзвичайно спокійній атмосфері промайнули дуже швидко, проте кожен учасник майстер-класу зміг створити власну – особливу писанку- символ нового життя та Воскреслого Христа.

IMG_6493

Після майстер-класу всі охочі змогли ознайомитись з експозиціями Національного  центру  народної культури «Музей  Івана Гончара»- де як найкраще представлені традиції культурних цінностей і культурної самобутності України.

Всі учасники висловлють щиру подяку Ларисі Леонідівні Головні та звичайно керіництву Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» за можливість більш глибше долучитись до справжніх українських культурних традицій та цінностей.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *