В галереї “Соборна” відкрилась виставка ”Квітуче серце української жінки”, присвячена Дню Жон Мироносиць.

15 травня в галереї “Соборна” відкрилася виставка картин живопису та унікальних різблених яєць і писанок під назвою “Квітуче серце української жінки”. Святе Письмо навчає, що серце – найважливіше. «Більш ніж щось інше пильнуй своє серце, бо з нього б’ють життя джерела» (Прип. 4, 23). Більше, ніж усе інше. Чому? Тому що Бог знає, що наше серце є основою того, ким ми є. Це джерело всієї нашої творчости, мужности і переконань. Це корінь нашої віри, надії і, звісно, любови. Це «джерело життя» у нашому нутрі є сутністю нашого існування, осердям нашого буття. І лише жіноче серце – це найважливіша річ, притаманна тальки жінці як берегині, адже жінка за своєю природою приймає рішення відчуваючи серцем.

Відкриття виставки пройшло в рамках святкового заходу присвяченого шануванню Дня Святих Жон Мироносиць. Насправді образотворче мистецтво здатне подарувати цілу гаму емоцій. Деякі картини представлені на виставці змушують вдивлятися в них годинами, інші ж буквально шокують, вражають і підривають світогляд. Є такі шедеври, які змушують задуматися і шукати таємний сенс. Деякі картини оповиті містичними загадками.

ПРО АВТОРІВ  УЧАСНИКІВ ВИСТАВКИ:

Ганна Савенко народилась і виросла у м. Києві. Є членом спілки художників “Радуга”. З дитинства займалась різними видами рукоділля такими як бісероплетіння, виготовлення штучних квітів, лозоплетіння, макраме, фріволіте, вологодське мереживо, але знайшла себе у художній вишивці. Майстриня є активним учасником виставок рукоділля та мистецьких фестивалів , що проходять в різних містах України та у Европi. Нагороджена багатьма грамотами та дипломами.Проводить безкоштовні майстер-класси з різних видів та технік рукоділля в дитячих лікарнях. Завдяки заняттям діти не тільки посягають основи техніки рукоділля, а й починають вірити у власні сили, вчаться поважати ручну працю. Також Ганна їздить по селах, переймаючи досвід майстринь-вишивальниць, вивчає старі та забуті техніки плетіння, щоб відтворити їх в своїх роботах, давши нове життя. Використовує стародавню техніку об’ємної (вузлової) вишивки для створення сучасних прикрас  та інших художніх вишивок. “Створюючи сучасні прикраси, я поєдную досвід минулого із стилем життя сьогодення. Хочу показати, що вишивка доречна не тільки на вишитих сорочках  та рушниках, а й в повсякденному житті сучасної жінки. Я не стою на місці,а постійно  вдосконалюю  свої роботи, роблячи їх більш цікавими та неординарними. Кожним вузликом я намагаюсь передати частинку позитиву та захоплення красою та розмаїттям життя.” В свох роботах використовує натуральний шовк, та інші види ниток для створення певного ефекту вишивок. Роботи майстрині мають у себе артисти української та зарубіжної естради. Мають популярність оригінальні витвори й закордоном, зокрема в Америці, Францii, Iталii, Канаді та Ізраілі. Дуже цінуються роботи майстрині в ПольщI та Білорусії, куди Ганна їздила для вивчення традицій побуту та технік рукоділля.

Твердохліб Тамара Миколаївна – народилася (20.05.1962) і виросла в Лубнах на Полтавщині. Після закінчення архітектурного факультету Полтавського Інженерно-будівельного інституту працювала архітектором у м.Орел в інституті Гіпроприбор. Приймала участь в проектуванні дитячого розважального комплексу в рідному місті, побудованого  з нагоди 1000-ліття Лубен. До народження першої доньки працювала старшим художником на заводі «Комунар» (зараз «Мотор Січ») та архітектором в районній архітектурі. Її роботи брали участь спочатку у студентських, потім у міських виставках в галереї образотоворчого мистецтва в м. Лубни. З 2006 по 2013 рр. працювала художником-іллюстратором в журналі «Мгарський колокол». 2009 року видано дитячу книгу Олексія Горбунова «Ерошкины дорожки» повністю оформлену іллюстраціями художниці. В 2013 вийшла друком книга  «Высекательница искр» Світлани Копел-Ковтун з іллюстраціям художниці . Учасниця художніх виставок в галереях м.Лубен, Засульському БК і Вовчицькому музеї, а в 2015 «Лубенської художньої весни» ( VII Всеукраїнська виставка). Квіти, пейзажі, натюрморти, храми Лубенщини – своєї малої батьківщини, художниця з любов’ю до Божого світу відображає у своїх роботах за допомогою пастелі та акварелі. Архітектура, природа, квіти, але найкраще створіння Боже – людина, так майже 2 5 років життя була віддана сім ’ ї, дітям, а тепер і онукам.

Наталя Чернова -у своєму мистецтві, художниця поєднує петриківський розпис із живописом. За освітою Наталія Чернова – кухар. На мистецьку стежину ступила майже чверть століття тому. Після аварії, внаслідок якої втратила руку і пережила клінічну смерть. Художниця пише пейзажі, натюрморти. Однак, зізнається, найбільше душа лежить до сакральної православної тематики. Образи лаконічно розкривають суть зображуваної події. Тут немає жодних випадкових елементів. Чи то гілка оливи в дзьобі голуба, чи терновий кущ. А навколо картин яскравими барвами проступає квітковий орнамент. Окрім живопису, Наталія Чернова передає дітям своє вміння і талант. І допомагає багатьом своїм вихованцям знайти власний шлях у мистецтво.(http://news.if.ua/news/41366.html)

Відвідати виставку можна з 15 по 29 травня (10.00 до 18.00) у виставковій залі галерея “Соборна” (Просвітницький центр кафедрального собору УПЦ).
ВХІД ВІЛЬНИЙ. 

Детальніше: менеджер з організації виставкової діяльності ДПЦ КС УПЦ (галерея “Соборна”),Брич Інна Іванівна тел. 063 068 99 11, 095 671 12 11, (044) 529 03 59.

В галереї “Соборна” відкрилась виставка ”Квітуче серце української жінки”, присвячена Дню Жон Мироносиць.: Один комментарий

  1. Очень понравилось!
    Вырезанные яйца впечатлили. Очень. Никогда такого не видела.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *