ГАЛА – КОНЦЕРТ ювілейного п’ятого Пасхального фестивалю “Візерунки Великодня 2016”.

DSC_0760В неділю, 08 травня, в галереї “Соборна”, відбувся святковий “Гала – концерт” знагоди завершення ювілейного пасхального фестивалю “Візерунки Великодня 2016” учасниками якого стали переможці конкурсних днів фестивалю. Учасники, члени журі, організатори та друзі фестивалю об’єдналися великою родиною для соборного святкування Світлого Христового Воскресіння. Переможці головних номінацій конкурсних днів подарували глядачам атмосферу щирості, радості та святкового великоднього настрою.

Святковий захід розпочався з урочистого традиційного подячного молебню у храмі на честь Всіх святих комплексу будівництва кафедрального собору УПЦ, який очолив клірик храму, прот.Олександр Мринченко.

IMG_7005

Після соборної молитви в галереї “Соборна” власне розпочався гала-концерт. Заряджали позитивом цього дня наші юні ведучі – Вероніка Ломакіна, Петровський Роман та Кушнерчук Ярослав.

IMG_7072

ПЕРЕМОЖЦІ ЮВІЛЕЙНОГО ФЕСТИВАЛЮ:

ДЕНЬ №1- “ХОРОВІ ЗУСТРІЧІ”

Переможцем у номінації “Кращий духовно – просвітницький хоровий виступ” став Вокальний колектив “ВОСКРЕСЕНІЄ” недільної школи Свято – Іллінського храму (м.Київ). Настоятель: прот. Віталій Косовський. Художній керівник: Медвецька Алла Леонідівна. 

DSC_0622

ДЕНЬ №2 – “ТЕАТРАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ”

Цього року майже двісті маленьких акторів з 11 театральних гуртків, показали чудові вистави на сцені галереї “Соборна”. У конкурсній програмі взяли участь вихованці театральних гуртків та студій з м. Київ та Київської обл. в тому числі: с. Білогородка, с. Козин, м.Фастів, м.Вишневе, м.Вижгород.

Переможцем конкурсного дня стали вихованці Стідії юного актора “Свій погляд” (м.Київ) з музичною казкою «По законах живої природи». Керівник студії – Леонтенко Ольга Володимирівна за фахом режисер кіно та телебачення, практичний психолог гуманістичного напрямку. Член Національної спілки кінематографістів України.

IMG_5209

ДЕНЬ №3 – “КОНКУРС АВТОРСЬКОГО МИСТЕЦТВА”

Уже декілька років поспіль в рамках фестивалю проходить пошук талантів у авторському мистецтві, конкурсанти презентують свої таланти у співаній поезії – так називають рух пісенно-поетичної творчості, відомий як авторська пісня.

Переможцем у номінації  “Кращий духовно – просвітницький поетичний авторський виступ” стала – Геращенко Галина (м.Київ),

DSC_0660

а переможцем конкурсного дня у номінації “Кращий духовно – просвітницький вокальний авторський виступ” стала –  Гринчук Ірина (м.Київ).

IMG_5626

ДЕНЬ №4 – “ДИТЯЧА ВИСТАВКА – КОНКУРС ДЕКОРАТИВНО – ПРИКЛАДНОГО МИСТЕЦТВА”

Цього року партнер пасхального фестивалю Благодійний фонд “Православний спадок України на Святій Горі Афон” з нагоди святкування 1000-ліття давньоруського чернецтва на Афоні спільно з галереєю “Соборна” оголосили особливу номінацію в рамках конкурсу на “Кращий малюнок” – Тема: “Пасха на Святій Горі Афон”.

Переможцями у цій номінації стали: Менчинська Марія(8р), Зоріч Ганна (9р.), Братусь Микола (8 р.), Братусь Матфей (13 р.),  Храма Ірина (10 р), Веремеєнко Анастасія (11 р.) та Балицька Анна (13 р.). Переможці були відзначені особисто виконавчим директором Благодійного фонду Ус Андрієм Анатолійовичем та отримали подарунки на пам’ять.

DSC_0708

 

Всього переможцями у цьогорічній виставці стали майже 70 дітей у віковій категорії з 6 до 16 років.(вихованці недільних шкіл, шкіл – інтернатів, дитячих будинків, учні дитячих шкіл мистецтв, будинків творчості та інш). Маленькі учасники отримали Дипломи та подарунки від членів журі та партнерів фестивалю.

IMG_6071

ДЕНЬ №5 – “ФОЛЬКЛОРНІ ЗУСТРІЧІ”

П’ятий конкурсний день фестивалю «Візерунки Великодня 2016» дивував неповторним звучанням хорового співу, запалом народного танцю, ошатністю, яскравістю та автентичністю національних костюмів.

Переможцем серед колективів став Вокальний фольклорний колектив “Черкаські цокотухи” с. Кононівка, Драбівського району, Черкаської області.  Художній керівник: Любов Козій,

DSC_0671

а диплом переможця за кращий танцювальний виступ, отримала старша група Анссамблю таную “Оболонь” (ЦДЮТ Оболонського р-н, м.Київ). Художні керівники: Майстеренко Раїса Вадимівна та Мінаєва Ганна Дмитрівна.

IMG_6447

Кращим фольклорним сольним виступом став спів Тюніної Ольги. Голос Ольги на декілька хвилин заполонив кожен куточок галереї “Соборна” та слухачів у залі, і особливо заполонив серця членів журі.

DSC_0683

ДЕНЬ №6  – “КОНКУРС НАРОДНО – ІНСТРУМЕНТАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА”

В рамках щорічного фестивалю відбувся конкурс народно-інструментального мистецтва. На сцені виступили ансамблі й сольні виконавці української народної музики. Інструментальне мистецтво – цінне джерело культурної інформації, відзеркалення художньої свідомості народу, його колориту та ідентичності.

Переможцем серед колективних виступів став Зразковий інструментальний ансамбль сопілок «Гармонія» з Центру дитячої та юнацької творчості Деснянського району, художній керівник – Тетяна Платовська.

IMG_6746

за сольний виступ переможнэ мысце отримав юний скрипач – Василюк Іван (м.Київ).

DSC_0699

По завершені концерту особливими подарунками були відзначені переможці конкурсних днів від партнера фестивалю “Візерунки Великодня” Фонду пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана). Від імені духівника фонду митрополита Переяслав-Хмельницький та Вишневський, Олександр подарунки вручила засновник та організатор фестивалю, Ксенія Зозуля.

DSC_0728

Під час вручення Ксенія Вікторівна нагадала слова влд. Олександра про значення фестивалю«Фестиваль, який був заснований приснопам’ятним, але одночасно вічно живим у наших серцях, Блаженнішим Митрополитом Володимиром, нами по можливості підтримується, ентузіазм організаторів та волонтерів живе, і, дякуючи усім вам, його учасникам, наповнюється змістом і виховує гарних громадян нашої держави, нашої Церкви і нашого суспільства. Діти, які виступають сьогодні на сцені, ніколи не будуть поганими людьми, адже щоб мати майбутнє, його треба виховувати вже сьогодні. Дякуючи галереї «Соборна» та цьому фестивалю, це покоління виховується. І вірю, воно буде гарним, вродливим і щасливим! Хай Бог благословить на подальші труди, в повному обсязі виконувати свої як церковні, так і громадянські обов’язки. Кожному із нас Господь дає якісь свої таланти. Хай же цими талантами ми славимо Бога і наше, Ним дане життя. Христос Воскрес!» – вітальні слова учасникам та переможцям фестивалю від митрополита Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександр (Драбинки). 

Цього дня не було ні оцінок, ні конкурсного хвилювання, а лише тепла атмосфера свята і творчості. Організатори фестивалю своїми зусиллями перш за все прагнули разом відроджувати духовність у нашому суспільстві, зміцнювати моральне підґрунтя та відтворювати православні традиційні цінності – основу національної самосвідомості українського народу і самобутності нашої культури, що, дякувати Богу, і вдалося.

Тож з вірою у серці чекаємо наступних фестивалів та сподіваємося на подальше продовження справи, започаткованої ще Блаженнішим Митрополитом Володимиром (Сабоданом)!

ПАРТНЕРИ ФЕСТИВАЛЮ:

Фоторепортаж: Геннадій Карагодін та Марія Тропіна

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *