Художниці – переселенки з Донбасу, презентують в галереї “Соборна” виставку картин.

afishaВиставка “Шлях додому” організована спільними зусиллями художників, що вимушено залишили Донбас та за підтримки галереї “Соборна”. Вона покликана підтримати силою мистецтва духовні зв’язки з тимчасово втраченими  частинками  власного великого дому. Продемонструвати тим, хто бачить Схід тільки у чорних і кривавих кольорах руїни смерті і страждань, що є інший Донбас і він живе в серцях, розчулених душах та творчій уяві художників. Донбас, куди варто буде повернутися.

“Кожна людина має свій власний дім… Як же то жахливо і дивно, коли втрачаєш його вмить і геть женеш надії на швидке повернення! Вся свідомість постає проти цього факту: у пам’яті мимохіть виринають спогади, а уві сні колишнє життя постає таким реальним, що моторошно робиться ще до того як встигаєш прокинутись. Це дійсно болісна  втрата, бо дім є основою людської особистості і саме тому ми, переселенці з Донбасу, ніколи не відмовимось від своєї ідентичності. Отже залишається єдине: наново віднайти, відбудувати шлях  додому в матеріальному й духовному сенсі. Робимо це, хто як може: військові, бізнесмени, митці, всі ми не схиляємось у безсиллі перед обставинами, а  прагнемо бути людьми у високому розумінні.” – представник ГО «Намисто», художниця – переселенка, співавтор проекту, Марія Рец.

Учасники виставки: Марія Рец, Балабуха Юлія, Коваль Олена, Кизим Людмила, Ємченко Олена, Курнікова, Світлана, Крещак Юлія.

Отож, відкриття виставки 19 лютого 2016р. (п’ятниця) о 19:00, галерея “Соборна” (вхід зі сторони автостоянки), Залізничне шосе, 3 (ст.м. Либідська) (044) 529 03 59. ВХІД ВІЛЬНИЙ

Контакти організаторів:
Менеджер з організації виставкової жіяльності галереї «Соборна» –  Інна Брич. тел. (095)671121 або (044)5290359.
Представник ГО «Намисто», художниця  – Марія Рец
Тел. +380676201651, +380668187027, www.mariaretz.com

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *