Радість, спільна на всіх: у галереї «Соборна» відбувся тадиційний Пасхальний благодійний обід (+ Відео)

IMG_9062-00112 квітня, у благословенний День Світлого Христового Воскресіння, у галереї «Соборна» традиційно відбувся Пасхальний благодійний обід. Небайдужі люди об’єднали зусилля, щоб розділити радість Пасхи Христової та подарувати незабутнє свято Великодня для соціально незахищених верств населення. Сьогодні, в найочікуваніший день всього церковного року, у Престольне свято Кафедрального собору УПЦ, галерея «Соборна» гостинно зустрічала бідних, одиноких літніх людей та інших, хто потребує підтримки ближніх. Захід започатковано рік тому з благословення нині почившого Блаженнішого Митрополита Володимира.

Урочистий пасхальний обід відбувся за підтримки усієї родини ктитора Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового Юрія Олександровича.

Благодійний обід розпочався Пасхальним вітанням керівника Духовно-просвітницького центру Ксенії Зозулі та благочинного Свято-Андріє-Володимирського храму собору протоієрея Павла Білого. Після спільної молитви отець Павло благословив святкову трапезу.

З великою радістю та завзяттям долучилися до благої справи волонтери Києва та селища Козин. Православна молодь з самого ранку приходила до галереї та всіляко допомагала організації свята – волонтери зустрічали гостей, допомагали запрошеним займати свої місця, були офіціантами, а хто мав змогу – навіть підготував даруночки для бідних.

Завітав на благодійний обід з Пасхальною радістю і Голова Парафіяльної ради Кафедрального собору єпископ Бородянський Варсонофій:

IMG_8966-001«Важливо, щоб ми в це величне Свято Пасхи Господньої не просто говорили слова «любов», «допомога», «доброта», а ще й підтверджували це своїм прикладом, показували на ділі. І чудово, що в нас на території Кафедрального собору колектив галереї «Соборної» проявляє любов на справах. У нас є благодійники – прекрасні, хороші люди, які долучаються до цієї благодійної акції, що проводиться у цей важливий святковий день, щоб люди відчули Пасхальну радість, поділилися Пасхальними емоціями, скуштували з приготовленого Великоднього столу страви. Важливо, щоб ми більше й більше творили справ добра та любові. Це – невеличка справа любові, яку ми проявляємо до наших ближніх, парафіян і людей, які не мають де і з ким розділити Пасхальну радість. Ми надаємо їм можливість тут відчути цю Пасхальну любов. Христос Воскресе!»

В цей час невимовна велич та благодать свята Пасхи відчувається всюди: розквітаюча природа, сонячне блакитне небо, Великодній передзвін, святково прикрашена зала, смачні страви, приємне дружнє спілкування та спільна на всіх радість Воскресіння Христового. Учасники обіду отримали змогу сповна насолодитися святом та отримати крашанки та паски, які дарували їм діти.

Відвідали захід і журналісти, серед яких ведучий радіопрограми «Православіє в Україні», художній керівник Державного естрадно-симфонічного оркестру України, клірик Свято-Троїцького Іонинського монастиря протодиякон Миколай Лисенко.

Привітав усіх присутніх музичним виступом хоровий колектив «Соборний благовіст», учасники якого згадали про непересічну постать в історії нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира і виконали написану ним та улюблену багатьом пісню «Ромашка белая».

Вже вкотре співорганізатором Пасхального свята для соціально незахищених став партнер просвітницького центру – ресторан «Харчевня». Стараннями директора даного ресторану Тетяни Ястребової та її колективу учасники благодійного обіду змогли поласувати смачним частуванням.

Цього дня можна було почути дуже багато добрих слів вітань та підтримки, а перш за все тріумфуюче: «Христос Воскресе!». Благодійники, волонтери, партнери та колектив просвітницького центру – усі разом попрацювали на славу, і своїми діями намагалися зробити дарунок не лише своїм братам та сестрам, але й Самому Воскреслому Спасителю. Адже головне у Великдень – спішити робити добро, своїми справами втілювати у життя те, що заповідував Христос.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *