До свята Різдва Христового традиційний святковий обід для нужденних (+Відео)

1-IMG_63297 січня у галереї «Соборна» відбувся традиційний Різдвяний обід для бідних, який щороку проводить благодійна спільнота на честь святого Егідія. У одне з найбільших християнських свят тут зібралися літні люди, бездомні та бідні родини з усього Києва, щоб розділити радість свята та зустріти Новонародженого Спасителя. Захід активно підтримали  волонтери– послужити у святковий день бідним прийшли члени Спільноти святого Егідія та парафіяни різних православних храмів Києва

Відкрив захід від імені настоятеля Кафедрального собору, Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита ОНУФРІЯ, голова Парафіяльної ради Кафедрального собору, єпископ Бородянський Варсонофій.  Владика привітав усіх присутніх зі святом та благословив трапезу.Також приїхав на святкову різдвяну трапезу привітати усіх присутніх єпископ Миколай. З вітальним словом виступив організатор обіду – голова Спільноти святого Егідія в Києві Юрій Ліфансе.

На гостей святкового обіду чекали частування традиційними українськими стравами та різдвяні подарунки. З музичним вітанням на сцені галереї виступив хор «Соборний благовіст».

У Києві Різдвяний обід проводиться з 1999 року. Минулого року вперше ініціативу спільноти підтримав Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору УПЦ.

Щиро дякуємо за підтримку Спільноті святого Егідія, молодіжному рухові «Молодь за мир», «Міжнародному жіночому фонду» та БФ «Хартс».

З кожним роком Різдвяне свято стає все більшим в Україні:
900 запрошених в Києві та ще 500 в Україні.  Поздоровлення бідних на Майдані на Новий рік4 святкових обіди для людей без дому: 2 в Києві, у Львові та Івано-Франківську, 4 свята у Будинках пристарілих, 1 свято для дітей

Подарунки для дитячого центру в Слов’янську «Паруса надії»

Перший різдвяний обід відбувся у Римі 1982 р. – 47 гостей, цього року 165 тис. гостей на 1100 обідах у 600 містах світу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *