Уроки пізнання Слова Божого з “Чути серцем”…

IMG_1694Протягом довгого часу вчителями народу у пізнанні істин Євангелія були єпископи, але з часом іх нішу зайняли духівники (духовний батько), найчастіше – ченці, старці відомих монастирів. Уроки пізнання – читання Слова Божого наш народ в XIX столітті отримував насамперед з живої бесіди зі своїм духовним батьком. Потрібно зауважити, що оптинскі старці вели листування зі своїми чадами із різних куточків світу, а Макарій Глухарев, який був не монастирським старцем, а місіонером, говорив про Святе Письмо особистоу нова форма проповіді була подвигом ученого-біблеїста. Уже декілька років в стінах галереї “Соборна”, просвітницького центру також функціонує в рамках недільної школи для глухих людей “Чути серцем” своєрідна форма занять, але не простих бесід , а бесід мовою жестів. Проводить зучтрічі – бесіди читання Євангелія, духівник громади нечуючих людей м. Києва, прот. Григорій Крижановський.

IMG_1692«Враховуючи духовний стан сучасного суспільства, що веде до зубожіння віри і благочестя. Душу потрібно живити Словом Божим … Всього ж більше повинно вправлятися в читанні Нового Завіту і Псалтиря; Євангеліє і Послання Апостолів повинні люди читати. Треба так навчити себе, щоб розум як би плавав у Законі Господньому, по керівництву якого повинно влаштовувати і життя своє. Дуже корисно займатися читанням Слова Божого на самоті і прочитати всю Біблію розумно. За одну таку справу, крім інших добрих справ, Господь не залишить людину Своєю милістю” – о. Григорій Крижановський духовний наставник нечуючих та слабочуючих людей у м. Києві.

Заняття проводяться,  що четверга о 19:00. За адресою: Залізничне шосе, 3 галерея “Соборна” – вхід зі сторони автостоянки (7-10 хв від м. Либідська)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *