В галереї “Соборна” відкрилась виставка ікон для незрячих людей.

IMG_215009 квітня з благословення голови парафіяльної ради кафедрального собору УПЦ, Вікарія Київської Митрополії, єпископа Бородянського, Варсонофія, в просвітницькому центрі собору – галереї “Соборна”, була відкрита унікальна виставка пізнання духовного світу для людей, які втратили зір. На цій виставці представлені ікони і картини, нанесені на папір точковим способом для тактильного сприйняття пальцями. Сюжет багатьох з них відображає біблійні події, коли по старанним молитвам сліпим Господь дає зір. Ікони Пресвятої Богородиці, також сліпої з народження святої блаженної Матрони Московської, святого Луки Войно – Ясенецького, що втратив зір на схилі років  та інших угодників Божих, історії з життя багатьох святих. Відвідувачі виставки зможуть побачити, а також дізнатися про Центр реабілітації, адаптації та відпочинку при Всеукраїнській благодійній організації інвалідів і пенсіонерів «Обличчям до істини», яку очолює Володимир Миколайович Турський. (http://center-blind.church.ua). Організацію було засновано в 1997 році. Основна мета діяльності – благодійність інвалідам, їх навчання, проведення семінарів, виставок, тощо. Важливою сторінкою в діяльності стало заснування РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ДЛЯ СЛІПИХ, який будується силами небайдужих людей. Щороку в Україні втрачають зір більше 10 тисяч чоловік, половина з них – люди працездатного віку, тому так важливо допомогти людині, яка втратила зір, що не замкнутися, продовжувати вести активний спосіб життя. Допомогти дізнатися про всі можливості як не втратити зв’язок із зовнішнім світом, бути активним членом суспільства – завдання волонтерів організації «Обличчям до істини». Саме так виражається християнська любов до ближнього, що дозволяє придбати духовний зір, коли «Всяке дихання та славить Господа»!

AS4p8i6oCwgВідвідати виставку можна з 9 по 13 квітня (10.00 до 18.00) у виставковій залі галерея “Соборна” (Просвітницький центр кафедрального собору УПЦ).
ВХІД ВІЛЬНИЙ. 

Детальніше: менеджер з організації виставкової діяльності ДПЦ КС УПЦ (галерея “Соборна”),Брич Інна Іванівна тел. 063 068 99 11, 095 671 12 11, (044) 529 03 59.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *