“Правдиві новини” про відкриття виставки картин нечуючих художниць «Барви світу тиші».

4aa67e630ff7Виставка саме із такою назвою відкрилася 4 листопада у галереї «Соборна» при духовно-просвітницькому центрі Кафедрального собору УПЦ (Залізничне шосе, 3; поблизу станції метро «Либідська).

Захід приурочили до п’ятирічного ювілею єдиної в Україні недільної школи для людей з вадами слуху та мовлення «Чути серцем». На виставці – роботи трьох обдарованих нечуючих художниць: Аліни Дудник, Галини Інгули та Євгенії Коляденко.

«П’ятиріччя школи – чудова можливість показати досягнення талановитих нечуючих художниць, які можуть стати прикладом для наших підопічних, дітей зі світу тиші», – каже Анна Блощинська, керівник школи «Чути серцем». «Добре знаю світ нечуючих людей. Реально розумію, що так вони відображають свій внутрішній стан і погляд на життя. Надзвичайні картини, оригінальний стиль кожної із художниць додає наснаги і надихає на нові ідеї. Приємно, що свої полотна надала для виставки учениця нашої школи Євгенія Коляденко. А з Аліною Дудник з Кіровограда я познайомилася, коли у травні цього року організовувала фестиваль для нечуючої молоді «Первоймайські зустрічі», – додає Анна.

Почесним гостем відкриття став голова парафіяльної ради Кафедрального собору Єпископ Бородянський Варсонофій. Владика привітав волонтерів та відвідувачів школи із ювілеєм, вручив почесні грамоти та позитивно відзначив творчість трьох молодих нечуючих художниць.

Серед відвідувачів – духівник київської общини нечуючих протоієрей Григорій Крижановський, який опікується і підтримує школу «Чути серцем», семінаристи Київської духовної академії, волонтери школи, художники та фотохудожники, члени Київської спілки нечуючих художників «Натхнення», вихованці та партнери школи, шанувальники творчості художниць.

83a0e0ebf8ec

Під час відкриття організатори коротко розповіли про п’ятирічну діяльність школи, відзначили пам’ятні моменти. Поінформували, як відбуваються групові та індивідуальні заняття у недільній школі, про педагогів, психологів та волонтерів. А також і про гуртки та курси при школі, зокрема і про уроки брейк-дансу та сучасного танцю. У програмі заходу також були фотосесія та виступи артистів, які виконували пісні жестовою мовою.

«Я – шанувальниця творчості Галини Інгули. На цій виставці познайомилася із роботами ще двох обдарованих нечуючих художниць. Можу сказати, що стала і їхньою прихильницею також. Дуже сподобався вечір. Тут тепла та душевна атмосфера. Це означає, що у недільній школі не шкодують тепла, аби зігріти серця людей з особливими потребами», – розповіла Галина Кириченко, відвідувач виставки, заступник генерального директора Національної парламентської бібліотеки.

Виставка діятиме до 19 листопада. Вхід вільний. Святкування п’ятирічного ювілею школи продовжиться у суботу, 7 листопада. О 14.00 відбудеться святкові заходи для вихованців: концерт, майстер-класи, ігротеки, чаювання, благодійна фотосесія. Волонтери запрошують на свято нечуючих дітей та їхніх батьків.

994e4d76af93

Недільну школу «Чути серцем» створили при просвітницькому центрі Кафедрального собору УПЦ. Це – єдина в країні православна недільна школа для дітей з особливими потребами. Тут вчать, інтелектуально та духовно розвивають нечуючих дітей, дітей з вадами мовлення, аутистів, діток із генетичними захворюваннями та затримкою психічного розвитку. Кожному вихованцю приділяють увагу професіонали та спеціально підготовлені волонтери. Особливість навчання у школі – альтернативна комунікація. Це – будь-яка форма спілкування, крім мовлення, яка полегшує соціальну комунікацію для дитини. Дітей розвивають за допомогою танців, малювання, спортивних та фізичних вправ, розвиваючих ігор, а головне – доброзичливим ставленням та щирою увагою. При школі також працюють курси жестової мови для батьків та родичів нечуючих людей.

Джерело: http://newspravda.com/

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *