“Сивочолі ветерани потребують нашої щоденної підтримки й турботи…З року в рік тих, хто бачив на власні очі будні Великої Вітчизняної війни, стає все менше. “

DSC_6084_106 травня вокальний колектив “Соборний благовіст” долучився до святкового заходу на честь наших ветеранів, дітей – війни з нагоди 70 річничі Великої Вітчизняної Війни. Цього дня друзі галереї “Соборна”, грамада храму на честь”Взискання загиблих” традиційно на чолі з настоятелем, о.Сергієм Екшияном в день святкування памяті покровителя воєнів св.Георгія Побідоносця привітали бабусь та дідусів зі спілки ветеранів Солом’янського району, м.Києва. Очолив заупокійну панахиду за почилими воєнами в рамках заходу, благочинний Солом’янського благочиння о. Ярослав Шовкеник.

Усіх гостей заходу привітали у віршованій формі вихованці недільної школи при храмі на честь”Взискання загиблих”, до концертної програми також увійшли виступи хорових колективів “Соборного благовісту” та колективу із Обухівського району, Київської області.

IMG_1755Отець Сергій  у вітальному слові зауважив звертаючись до усіх присутніх: “Ми повині розуміти, що найсвятіший нинішній обов’язок нас як нащадків – зробити все, аби ветерани  Великої Вітчизняної, особливо інваліди, самотні вдови, хворі та немічні дідусі й бабусі, відчували і розуміли: їм було заради чого проливати кров і нести на своїх плечах тяжкі воєнні труднощі тоді, в обпалених війною роках.”

Колектив “Соборний благовіст” в рамах концерту виконав як духовні канти – “Про милість твою Господи”, “Навчи мене Боже любити” так і знані з дитинства народні пісні “Мамина вишня в саду”, “Синенький скромный платочек”, “Катюша” та інш.

DSC_6067“Це світле і добре свято стало ще однією нагодою показати, що навіть у важкі часи для країни ми з повагою та любов’ю ставимось до старшого покоління. Адже вони важко працювали, віддали свої роки і здоров’я, щоб створити наше майбутнє. Вони заслуговують на вічну пошану і вдячність. Я дякую Богу за можливість долучитись до такої благої справи. Ми неповині забувати, що якщо Бог сподобить дожити до старості то чи хтось нам скаже добре слово, чи подасть руку підтримки… Незабувайте шанувати наших дідусів та бабусь, наших батьків, як заповідував сам Господь.”– Ксенія Зозуля, художні керівник вокального колективу “Соборний благовіст” (керівник галереї “Соборна” – просвітницького центру кафедрального собору УПЦ).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *