Недільний день у галереї «Соборна»: все для дитячого розвитку (+фото)

IMG_9815-002Щонеділі до галереї «Соборна» приходять діти та підлітки, щоб духовно збагатитися, більш глибше відкрити для себе віру, а також розвинути свої розумові та фізичні здібності. Адже тут на них чекають Недільна школа, курс «Оздоровлення та самооборона» та клуб гри в шахи «Ерудит».

Відразу після Божественної Літургії діти збираються на заняття Недільної школи «Соборна». У молодшій групі навчання відбувається в ігровій формі з урахуванням психо-фізіологічних особливостей дітей. Діти вивчають основи православної віри, дізнаються про святих та основні свята Православної Церкви. Щоуроку діти співають пісні, молитви, також вивчають вірші, практикуються в пальчикових іграх та грають історії на біблійну тематику. Сьогодні разом з священиком Володимиром Козачинським учні молодшої групи продовжили вивчати Створення світу.

Вихованці середньої групи Недільної школи «Соборна» більш поглиблено вивчають Богослужіння, церковні Таїнства, Божі заповіді та інші важливі аспекти духовного життя. Кожне заняття допомагає дітям ставати справжніми християнами. Цієї неділі заняття середньої групи провів отець Сергій Дерменжи.

Початок заняття – об 11.15

Віднедавна Православний центр розвитку сім’ї розпочав новий курс для підлітків – «Оздоровлення та самооборона». У заняття курсу входять дихальні вправи, розминка, розвиток сухожиль, м’язової маси і базові техніки з різних видів єдиноборств. На сьогоднішньому занятті юнаки освоїли базові вправи: стійки, пересування, удари, м’які блоки, а також комплекс вправ для розвитку м’язів пресу. В кінці заняття тренер курсу, інструктор рукопашного бою Володимир Панін розповів, як поводитися на вулиці, щоб не викликати агресію та вичерпати конфліктні ситуації.

Початок заняття – об 11.45

Вже кілька років у Духовно-просвітницькому центрі Кафедрального собору УПЦ діє клуб гри в шахи «Ерудит» для дітей від 7 років. Учасники клубу навчаються грати в шахи – давню, захоплюючу та корисну гру. Ця гра розвиває логіку, пам’ять, увагу, винахідливість, терпіння, витримку… Це свого роду гімнастика для розуму. Життя підлітка може бути змінене шахами, відбувається трансформація агресії в змагальний дух, поліпшується успішність у школі та самооцінка. У дітей, які мають проблеми з поведінкою, гра в шахи розвиває навички посидючості, концентрації уваги та зниження гіперактивності. На підставі досліджень в початкових школах було встановлено, що у дітей, які займаються шахами кращі здібності до рахунку, відбувається краще розвиток навичок розуміння та сприйняття, а також відбувається значне підвищення рівня мотивації у навчанні. Заняття проходять під керівництвом кваліфікованого викладача Віктора Миколайовича Зубенка.

Початок заняття – об 13.30

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *