Свято музики у галереї «Соборна»: відбувся Міжнародний фестиваль «Зоряні октави»!

IMG_9652-00119 жовтня у галереї «Соборна» відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацького та молодіжного пісенного мистецтва „Зоряні октави”. У цьому чудовому святі музики взяли участь близько 80 учасників – не лише з України, але й з Грузії та Молдови.Особливого натхнення та радості учасникам додала особливий гість та член журі фестивалю – відома українська співачка Аліна Гросу.

IMG_9369Аліна Гросу:

“Я хочу пожелать всем участникам большого человеческого счастья, побед, терпения, и конечно же, трудолюбия. Потому что талант – это только 5-10 %, остальное – это труд, старание и желание. Счастья Вашим родителям, никогда их не подводите, цените, и побед Вам на творческом пути!”

Особливістю фестивалю стало те, що в рамках проекту «Рівний рівному. З добром у серці» у конкурсі також взяли участь діти з функціональними обмеженнями.

IMG_9391-001Людмила Рабінович – президент Міжнародного фестивалю-конкурсу пісенного мистецтва «Зоряні октави»:

“Це наш перший фестиваль який проходить за підтримки просвітницької організації, напевно це свого роду добрий знак, що в наших руках можливість допомогти майбутнім поколінням не тільки культурно збагачуватись, але в першу чергу займатись духовним вихованням. Особливістю фестивалю як перша ластівка внаших починаннях став проект «З добром у серці», направлений на підтримку дітей із функціональними обмеженнями. Так, сьогодні у фестивалі приймали участь діти-інваліди, ми їх бачили на сцені, це – талановиті, обдаровані діти. Спільно із просвітницьким центром ми будемо докладати максимум зусиль щоб підтримувати дітей з обмеженими можливостями. Прийшли привітати учасників ансамбль грузинської пісні і танцю «Іберія». Особливим гостем фестивалю стала  співачка і член журі Аліна Гросу, яка подарувала багато мистецьких вітань нашим учасникам. Я думаю, що це свято було вдале і веселе, у сьогоднішній ситуації в нашій країні ми зобовязані підтримувати в дітях вогник світла та віри у миртне майбутне їх та наступних поколінь, кожен подарував свою частинку тепла, кожен відкрив свій талант і подарував радість ближнім. Ми намагаємося всебічно сприяти дітям для розвитку їхніх талантів”.

У перерві фестивалю для всіх учасників було проведено майстер-клас – hand-made з осіннього листя. По завершенні конкурсних виступів журі фестивалю довго визначало переможців, адже всі учасники вражали талантами та прекрасними виступами. Врешті володарями гран-прі стали Микита Йосипенко, Анастасія Барка та Ганна Катріна.

Міжнародний фестиваль-конкурс пісенного мистецтва «Зоряні октави» заснований у 2012 році. Метою фестивалю є виявлення нових талановитих виконавців, підвищення художньої майстерності виконавців, залучення до вокального мистецтва обдарованих дітей та молоді, привернення громадської уваги до проблем дозвілля дітей та підлітків, особливо з соціально незахищених сімей, дітей-сиріт та інвалідів, сприяння їх подальшому професійному самовизначенню, вдосконалення форм та методів культурно-масової роботи, розширення творчого спілкування юних аматорів.

Організатори фестивалю-конкурсу: Президент фестивалю-конкурсу «Зоряні октави», Людмила Рабінович, Студія дитячо-юнацької творчості “Октава” та Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору УПЦ.

Наступний фестиваль-конкурс пісенного мистецтва «Зоряні октави» відбудеться у галереї «Соборна» вже 9 листопада 2014р.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *