Всі святі, моліть Бога за нас! (+ Відео)

1524147-001Цієї неділі серця православних християн сповнювалися справжньою духовною радістю – віруючі молитовно вшановували пам’ять Всіх святих.Для громади Кафедрального собору – це подвійне свято, адже літургійне життя цього святого місця розпочиналося саме з живописного дерев’яного храму на честь Усіх святих.

Історія храму Всіх святих комплексу будівництва Кафедрального собору нараховує 6 довгих молитовних років. Храм освячений Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським та всієї України Володимиром у 2008 році. Зводився він, щоб на момент відкриття собору це святе місце було вже намоленим. Божою милістю, на сьогоднішній день тут досить велика громада. Клір і парафіяни храму завжди відчувають молитовну підтримку Всіх святих.

Як зазначає в одній із проповідей Блаженніший Митрополит Володимир, «Святим ми воздаємо честь не як богам, а як людям, які досягли духовної висоти і довершеності — нашим співвітчизникам по земній батьківщині, які досягли мети християнського життя — єднання з Богом, обоження, однак не по природі, а по благодаті. До цього покликаний і кожен із нас. Святі тісно поєднані духовно між собою і з Христом, якому цілком присвятили своє життя, і єднання з Яким передбачали вже тут на землі — хто в таїнстві святої Євхаристії, хто в сповідництві аж до смерті. Вклоняючись святим, ми вшановуємо Христа, Який живе в них».

Вже всьоме Престольне свято храму Всіх святих об’єднує духовенство та вірян столиці у соборній молитві. Парафіян надзвичайно вразила Божественна літургія під відкритим небом, яку очолив настоятель храму митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр у співслужінні Голови Парафіяльної ради Кафедрального собору єпископа Бородянського Варсонофія та священиків Київської єпархії.

IMG_8828-001Як діляться віряни, це піднесене Богослужіння дало змогу відчути атмосферу Літургій перших християн, адже священнодійства, які зазвичай звершуються у вівтарі, мав змогу бачити кожен віруючий. Особлива молитва цього дня – за упокій загиблих під час братовбивчого протистояння, яка підносилася у всіх храмах Церкви.

Після Божественної Літургії всіх парафіян та гостей храму гостинно приймає галерея «Соборна». Віряни розділили духовну радість свята за спільною трапезою. Як завжди, надійну підтримку у святкуванні надав постійний партнер Духовно-просвітницького центру – ресторан «Харчевня».

На всіх чекав теплий родинний концерт – прем’єрні виступи дитячого хору Кафедрального собору та колективу «Соборний Благовіст», українська автентика від добре відомого фольклорного гурту «Многая лета», духовні пісні родинного дуету Петра та Микити Романцевих. Також в програмі свята – цікаві та пізнавальні майстер-класи для всіх бажаючих, а на кожну дитину чекала низка захоплюючих ігротек та конкурсів. Батьки раділи за малечу, адже в цей час дітям дуже важливо отримати психологічний відпочинок та водночас – духовно збагатитися.

Тож бережімо одне одного та пам’ятаймо, що ми маємо святих заступників на Небесах, вірних помічників і друзів Христових, які молитовно предстоять перед Господом і завжди допомагають нам у житті.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *