З Днем Святої Трійці! (+Відео)

IMG_8120-001У свято Трійці православні автори-виконавці подарували відвідувачам галереї «Соборна» святковий концерт. До дня народження Церкви Христової зі своїми духовними піснями виступили лауреати міжнародних конкурсів – диякон Володимир Шинкарук, Людмила Кравчук та Петро Романцев.

Проповідувати Христові заповіді у своїх творах – головна мета православних митців. Пісня має бути душекорисною та прославляти Бога – стверджують автори-виконавці. Й постійно втілюють цю ідею в життя – завдяки їх творчості протягом багатьох років зміцнюється віра, надія та любов православних християн.  У свою чергу, глядачі відмітили дивовижне поєднання глибокого духовного змісту пісень та чудової музики.

Християнська душа завжди з радістю сприймає красу музичного та пісенного мистецтва. Щирий та піднесений спів постійно супроводжує наш народ – в радості та печалі, у будні й свята. Характерною особливістю українських пісень є те, що історично вони дуже часто містять християнську тематику чи звертання до Господа. Згадати хоча б колядки, псальми, канти, думи… Саме ці твори протягом століть поширюють високі ідеали та цінності християнства.

Особливе місце тут займають пісні, головний зміст яких – у прославленні Господа. Пісні духовного змісту зберігають у собі найкращі пориви людської душі – прагнення до пізнання Бога, молитву, милосердя, бажання ближнім добра.

Клуб авторської пісні, що діє при просвітницькому центрі під керівництвом диякона Володимира Шинкарука, вже кілька років займаються місіонерською роботою, відвідуючи різноманітні соціальні заклади та установи. На наших очах пісня перетворюється в досить ефективний інструмент проповіді, здатної навернути душі до спасительних істин Православ’я.

Тож і сьогодні наші автори-виконавці якнайкраще доповнили радість свята та подарували глядачам приємні враження та прекрасний настрій.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *