«Родина – це ковчег, який пливе по водам бурхливого моря нашого життя, і щодня потрібно боротися за його виживання».

IMG_1809Наприкінці травня  у галереї «Соборній» відбулася духовно-просвітницька бесіда з настоятелем храму преподобного Ілії Муромця, батько 5 дітей. протоієреєм Володимиром Тукало на тему «Як створити міцну та люблячу сім’ю». Отець Володимир Тукало – духівник Київської служби спасіння, організатор скаутських таборів, улюблений наставник дітей, підлітків, дорослих. Як зміцнити сім’ю? Як уникнути помилок при її створенні? Як правильно виховувати дітей? Про це та багато іншого дізналися учасники бесіди. Крім того, кожен охочий зміг отримати відповіді на свої запитання.

IMG_1753За словами отця Володимира, “Родина – це ковчег, який пливе по водам бурхливого моря нашого життя, і щодня потрібно боротися за його виживання. Cтворити сім’ю, це в першу чергу мати почуття прихильності й поваги до свого партнера, бажання робити для людини щось приємне, грамотно вирішувати проблеми та суперечки, знаходити рішення і йти на компроміси. На жаль, з причини, що до цього мало хто готовий, шлюби розпадаються ще до того, як з’являться діти.”

Уміння любити і приймати ближніх такими, якими вони є, – це зовнішній прояв внутрішньої досконалості людини. Доброзичливість, повага, уміння пробачати, чутливість до потреб інших – це ознаки, характерні для життя духовно здорової сім’ї. Як же навчити любити? З чого почати цей шлях у загальнолюдському масштабі? Напевне. Що тільки з пізнання себе та інших.

Життя людини – це шлях до Бога. Кожен із нас на цій дорозі плекає свої цінності: хтось, наприклад, прагне здобувати знання, інший ставить собі за мету піднятися на вершину кар’єрної драбини, дехто вбачає зміст життя у створенні сім’ї… Та, крім того, є ще одна вартість,  спільна для всіх, яка формує людину, робить її благородною, шляхетною, додає внутрішньої краси. Це – чеснота. Добра людина – та, що не тільки має у собі віру, але й намагається своїм життям та добрими справами прокладати свій життєвий шлях. У добрих справах у відношенні до інших виховується душа людини. Чим більше ми робимо добрих справ для оточуючих, тим більше вдосконалюємося, наближуємося до Божого образу.

Бесіда пройшла в дуже теплій навіть можна сказати родинній атмосфері. Наступна зустріч – бесіда на тему: “Як створити міцну та люблячу сім’ю?” відбудеться у вересні 2016р. (044)5290359

є

Фоторепортаж: Юрій Павлов

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *