Учасники клубу авторського мистецтва побували в гостях у Свято-Вознесенському храмі с.Зазим’є.

247154523Учасники клубу авторського мистецтва, що вже 5 років працює в галереї «Соборна», підготували концертну програму православної авторської пісні та поезії «Тобі співаємо» для прихожан Свято-Вознесенського храму с. Зазим’є.  Концерт було приурочено до дня Св. Миколая Мирлікійського Чудотворця. Частина виконаних авторських творів були присвячені святителю Миколаю. Концерт відбувся за запрошеням о. Анатолія Слинько, в стінах Духовно – просвітницького центру, що працює при Свято – Воскресенському храмі селища. З привітальними словами до слухачів звернувся настоятель Свято-Вознесенського храму протоієрей Олександр Генераленко та протоієрей Анатолій Слинько.

В концерті взяли участь автори – виконавці Петро Романцев та Іванна Братусь, православна поетеса – Людмила Папка. В концерті пролунали авторські пісні, присвячені Христовому Воскресінню, Божій Матері, святим та тернистому духовному шляху кожного християнина. Після концерту слухачі ділилися враженнями та казали: «Дякуємо, що зігріли наші душі». Для авторів-виконавців та поетів  уважні та вдячні слухачі  – це найкраща подяка та натхнення продовжувати творити далі.

Учасники клубу авторського мистецтва познайомились із історією давнього Свято-Возенсенського храму  та дізнались про його святині.

Сьогоднішня святиня Зазим’я, Свято-Воскресенський храм с. Зазим’є прикрашає місцевість  вже 150 років. Храм  має три престоли: головний − в честь Воскресіння Христового, лівий − в ім’я апп. Петра і Павла, правий − архістратига Божого Михаїла. Величний вигляд храму вражає своєю неповторністю і оригінальністю. Храм завершується п’ятьма куполами. Над центральним входом розміщена двоярусна дзвінниця, що сповіщає зазимців про важливі моменти і події церковного життя. Серед святинь храму – чудотворна ікона Спаса Зазимського , до якої з молитвою приходять прихожані та отримують допомогу; Почаївська ікона Божої Матері, ікони Благовіщення та Різдва Божої Матері, що збереглися ще з даніх часів.

На даний час при  храмі діє бібліотека та Недільна школа для дітей. Час від часу з прихожанами проводяться катехізаційні бесіди, ”, проходять духовні концерти, готуються трапези на великі свята для прихожан і гостей храму. Для прихожан та всіх мешканців селища видається парафіяльна газета «Зазимський Благовісник».

Зазимська громада запрошує всіх відвідати Свято-Вознесенський храм, щонеділі Божественна літургія о 9.00. А на діток чекає трапеза та урок недільної школи. Детально з життям Свято-Вознесенського храму можна познайомитись на http://zazimye.info/

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *