“Весняний дитячий БАЛ – 2016…” (+ Відео)

IMG_853921 травня, в галереї “Соборна” пройшов традиційний дитячий весняний бал. Хлопці та дівчата, юні Леді та Джентльмени, та їх батьки побували на святі музики, етикету та гації. Учасники балу долучались до професіних майстер – класів з повільного вальсу, ігор та хороводів.

Візуальний образ весни у нас складає барвистий і запашний калейдоскоп квітучих садів, писанкових візерунків, краси і яскравих емоцій. Людська душа бажає оновлення, прагне свіжості відчуттів, надихається красою життя. Цього разу більше сотні дітей змогли поринути у атмосферу вишуканності у поводжені, при спілкувані, вивчити правельні манери. Дотепер слово “вальс” одразу асоціюється з Віднем і Штраусом.

Слово «вальс» походить із німецького walzen – кружляти. Прародичами вальсу називають і австрійський народний танець лендлер, і провансальський танець вольта. Обидва ці танці – парні і танцювались під музику в розмірі ¾, і якщо в лендлері кавалер, вивівши вподобану йому партнерку на круг, обертав її навколо себе, то в вольті спочатку переважали стрибки, а потім з’явилися і швидкі повороти і обертання. Про це та багато іншого під час свята розповідали ведучі заходу: художній керівник та хореограф Андрій Лісовський (клуб бального танцю “Ренесанс” ДПЦ КС УПЦ) та помічниці хореографа Вероніки Завгородньої. Вони протягом балу допомагали учасникам вивчити ази бального, історичного танцю учасники свята кружляли по залу та не пропускали жодної мелодії.

Особливо надхненими стали виступи від партнерів заходу Зразкового ансамблю танцю “Росток” (м.Київ). Художні керівники: Верлак Лола та Олексій. Ансамбль виконав декілька чудових постановок, які стали неймовірно ніжним доповненням бальної програми заходу.

IMG_8528

Також справжнім сюрпризом для учасників став виступ співічки та викладача столичної школи вокалу “Гармонія” – Тетяни Коченко.

Вітання від партнера Весняного дитячого балу, засновника та директора школи вокалу “Гармонія” Белюга Татьяна – “Від мене особисто і від усіх учасників школи вокалу “Гармонія”, висловлюємо щиру подяку за чудовий весняний бал! Як світло, радісно він пройшов! Щастям для всіх було взяти в ньому участь, погода нам сприяла! Всі дуже задоволені, нас поєднала музика і любов до неї! Краса її – це гармонія випадку і добра. Хочеться подякувати, сказати величезне спасибі організаторам за те, що запросили нас на такий гарний захід. У нас залишилися найяскравіші враження. Нам здається, що такі заходи дуже потрібні в наш час. І у наших дітей залишилися найприємніші, красиві, яскраві враження”.

IMG_8561

Учасники балу долучались до професіних майстер – класів з повільного вальсу, ігор та хороводів.

IMG_8612

Також цього дня своїми вокальними виступами порадували: Батіч Марія учениця гімназії “Троєщина” та Школи мистецтв ім. М.Д. Леонтовича (Деснянського району, м.Київ)

Анна Примаченко “Шкільний вальс” вихованка НШ Свято – Георгієвського храму (на Водогоні, м.Київ)

IMG_8582

Гурт “Фіоніт” (Хоменко Анастасія та БілянськаТаісія) вихованки Свято – Ольгинського собору, м.Київ.

Учасниками балу, були дуже талановиті діти, які дуже уважно слухали хореографів, і у другій половині заходу, уже самостійно кружляли у мотивах вальсу.

IMG_8681

І на завершення спільне фото…

IMG_8704

Організатори дякують усім хто був причетним до такої благородної справи та мають надію на подальшу плідну співпрацю.

Виховувати культуру поведінки – це постійно турбуватися про те, щоб у дітей зростала культура людських відносин, щоб ставала щедрою на ласку, добро, увагу, допомогу і турботу дитяча душа і щоб усі ці якості виявлялися в приємних для оточуючих формах поведінки. Бальні салони є унікальною платформою для допомоги батькам у вихованні гідного члена суспільства.

IMG_8736

Ксенія Зозуля – керівник просвітницького центру кафедралього собору УПЦ (галерея “Соборна”)

Ксенія Зозуля – керівник просвітницького центру кафедралього собору УПЦ (галерея “Соборна”): “За допомогою такого роду культурно – просвітницької роботи дітям з маличку прививаються поняття гідної поведінки в суспільстві та у сім’ї. Культура поведінки – це почуття високої людської гідності, яке визначає поведінку людини в різних умовах: у дитсадку, вдома, на вулиці, на очах у всіх і наодинці із собою. Якщо дитину з раннього віку привчати культурно і ввічливо розмовляти, рахуватися з інтересами інших, стримувати себе, а іноді й поступатися своїми інтересами з поваги і любові до близьких, то повага до батька і матері, до старших членів сім’ї, а також до всіх інших людей, ласкаве ставлення до них стають для неї нормою щоденного життя. Батько й мати для дитини – взірець для наслідування.”

Андрей-Лисовский

Андрій Лісовський – хореограф, художній керівник клубу бального танцю «Ренесанс»

Андрій Лісовський – хореограф, художній керівник клубу бального танцю «Ренесанс»: “Дуже добра традиція залучати маленьких дітей до бальної культури з маленького віку, тому що в них формується світогляд, вони ростуть, вони повинні танцювати і набувати певні культурні навички. Завдяки танцям у дітей формується постава, розвивається координація рухів, гнучкість та пластика. Важливо, що діти залучаються до цього з маленького віку та знайомляться з прекрасним – світом танців, культурного спілкування, культурної етики. Маленькі дівчатка стають леді, хлопчики – джентльменами. Таким чином виховується культурна молодь, формується добра основа для переходу в доросле життя. Я маю велику надію, що маленькі дітки, які ознайомлюються зі світом танців, готуються до балу, відвідують майстер-класи, з часом зможуть приєднатися до клубу бальних танців «Ренесанс», де займаються досвідчені танцюристи. Хочу побажати всім маленьким учасникам, щоб вони уважно відносились до того, чому їх хочуть навчити дорослі, щоб вони сприйняли це і зберегли цей позитивний відбиток на все життя. ” “

Отож, можна з впевниністю сказати, що сьогоднішнє свято вдалось. І діти і батьки покидали зал галереї “Соборна” із посмішкою та вдячність за чудово проведений час та запитували коли наступний бал.

Організатори дякують усім хто був причетним до такої благородної справи та мають надію на подальшу плідну співпрацю. Дякуємо всім волонтерам заходу  за підтримку та допомогу у створенні свята.

Наступний бал заплановано на кінець жовтня 2016р. Слідкуйте за анонсами. До зустрічі!

Фоторепораж: Брич Інна

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *